ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιαχία Σινουάρ: Αυτή είναι η διαθήκη του με οδηγίες για τους ομήρους της Χαμάς

REUTERS/Khaled Abdullah

Κοινοποίηση
Tweet

Η διαθήκη αποτελείται από τρεις χειρόγραφες σελίδες, μέσα από τις οποίες ο Γιαχία Σινουάρ φέρεται να δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς για τη διαχείριση των ομήρων.

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει παλαιστινιακή εφημερίδα τη διαθήκη του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος εξοντώθηκε από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Ράφα. 

Η διαθήκη αποτελείται από τρεις χειρόγραφες σελίδες, μέσα από τις οποίες ο Γιαχία Σινουάρ φέρεται να δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς για τη διαχείριση των ομήρων.

 Σύμφωνα με την παλαιστιανική εφημερίδα Al Quds, η οποία δημοσιεύει τη διαθήκη, στα χειρόγραφα έγγραφα ο Γιαχία Σινουάρ εξηγεί πώς μπορούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα οφέλη από τους αυτούς, ενώ παραθέτει στοιχεία και μία σειρά από ονόματα ομήρων, μεταξύ των οποίων 11 γυναικών. 

Αναλυτικά, στο πρώτο χειρόγραφο ο Σινουάρ επικαλείται τον ύμνο 4 από τη Σούρα Μοχάμεντ που μεταφράζεται ως «αν τους πάρετε ομήρους αφού προκαλέσετε μεγάλες απώλειες, τότε είτε θα τους κάνετε χάρη με το να τους απελευθερώσετε από την ομηρία χωρίς αποζημίωσή ή λύτρα, ή θα πάρετε λύτρα κρατώντας τους ως αντάλλαγμα μέχρι να τους απελευθερώσετε».

 

 

Στο δεύτερο χειρόγραφο ο Σινουάρ δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς να φροντίσουν τη ζωή των αιχμαλώτων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί. 

«Το καθήκον της απελευθέρωσης των δικών μας αιχμαλώτων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την διαφύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή των αιχμαλώτων μας είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν» προσθέτει ο Σινουάρ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα. 

Παράλληλα, στη διαθήκη ο Σινουάρ παραθέτει αριθμητικά στοιχεία των ισραηλινών ομήρων, διευκρινίζοντας ποια είναι η ηλικίας τους και αν πρόκειται για στρατιώτες ή απλούς πολίτες.

Στην τρίτη χειρόγραφη σελίδα, ο ηγέτης της Χαμάς αναφέρεται σε 11 γυναίκες που κρατούνται όμηροι. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

1- Nili Eliyahu Margalit, 41 ετών, νοσοκόμα
2- Tamar Shalom Metzger, 78 ετών
3- Raymond Nahum Kirscht, 36 ετών, ασθενής
4- Elena Julian Turbanov, 50 ετών, Ρωσίδα
5- Noraline Babdella, 60 ετών, Φιλιππινέζα/Ισραηλινή
6 – Irina Tatem, 73 ετών, Ρωσίδα
7 – Bethlehem Yehuda, 49 ετών, Αμερικανίδα
8- Merav Ben Yamin Tal, 53 ετών
9 – Ο εχθρός του Μορντεκάι είναι γυναίκα κρατούμενη ηλικίας 75 ετών
10 – Ophelia Rothman, 77 ετών
11 – Detiza Hyman, 84 ετών

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις