ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πηγές Στ. Κασσελάκη: «Η ανατροπή των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική»

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορούν την «ευκαιριακή πλειοψηφία της Κ.Ε.» ότι με αυτές «επιχειρεί να παρεμποδίσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ»

Για «αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, οι οποίες φτάνουν πλέον έως και τη φίμωση των απλών μελών», κάνουν λόγο πηγές που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας την «ευκαιριακή πλειοψηφία της Κ.Ε.» ότι με αυτές «επιχειρεί να παρεμποδίσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτή η τακτική, που αποκαλύπτει την ανησυχία όσων επιθυμούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος ακόμη και ενάντια στη βούληση των μελών του, δυναμιτίζει τη δημοκρατική διαδικασία και υποσκάπτει τις αξίες μας», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, τονίζοντας ότι «μάλιστα, η ευκαιριακή αυτή "πλειοψηφία" διαρρέει σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερεις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος».

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι προβάλλονται ισχυρισμοί πως η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο, όταν στην πραγματικότητα το Συνέδριο είναι εκείνο που έχει την εξουσία να εγκρινει και ανακηρύξει υποψηφιότητες για την προεδρία», σημειώνουν και προσθέτουν: «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα. Παρά τις προσπάθειες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι η αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Συνεδρίου».

Επιπλέον, τονίζουν πως «είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με πλήρη διαφάνεια, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελό του, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής». «Στον φάκελο συμπεριλαμβάνεται και το πόθεν έσχες του, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία οφείλουν να είναι οι πυλώνες της πορείας μας».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις