ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θαυμάσια γιορτή για το ΟΧΙ στο 64ο Δημοτικό Σχολείο

Κοινοποίηση
Tweet

Πρόκειται για το άλλοτε σχολείο του δρόμου όπως είχε αποκληθεί (καθώς δεν είχε δική του στέγη), στην περιοχή της Τερψιθέας

Μια εξαιρετική εκδήλωση για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, γονείς και συγγενείς μαθητών, κατά τη διάρκεια της γιορτής για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο 64ο Δημοτικό Σχολείο το άλλοτε σχολείο του δρόμου όπως είχε αποκληθεί (καθώς δεν είχε δική του στέγη), στην περιοχή της Τερψιθέας.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στους μαθητές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους από το διευθυντή κ. Φάνη Ζάγουρα.

Οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ Τάξης που είχαν επιφορτισθεί με την όλη διοργάνωση, ανέβασαν πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχυ με μια γιορτή – σπονδή στους ήρωες του ΄40, μέσα από κείμενα κορυφαίων συγγραφέων, όπως ο νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης. Τα ποιήματα ήταν αφιερωμένα στον «Οκτώβρη του 40» του Γιάννη Ρίτσου το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ τα σκετς είχαν αναφορά σε όσα διαδραματίστηκαν στο μέτωπο με την ηρωική καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού, στην άνανδρη επίθεση των Ιταλών φασιστών του Μουσολίνι.

Επίσης αναδείχθηκαν και οι αντιδράσεις των παιδιών της εποχής, για να κλείσει η ωραία γιορτή με το σκετς το «Κανόνι της Ειρήνης» και τον Εθνικό Ύμνο. Οι μαθητές απέδωσαν υπέροχα ποιήματα και σκετς, με απόλυτη σαφήνεια και ευκρίνεια, που θα ζήλευαν και επαγγελματίες της υποκριτικής. Σ’ όλα τα παιδάκια αξίζει πραγματικά ένα τεράστιο μπράβο.

Στυλοβάτες και άξιοι συγχαρητηρίων οι εκπαιδευτικοί που επιμελήθηκαν την εκδήλωση οι κυρίες Πηγή Βλαχοπούλου, Παρασκευή Δημοπούλου, Αντωνία Νικολίτση (εικαστικός), ο μουσικός κ. Χρήστος Κριθαράκης, ο καθηγητής φυσικής αγωγής, παλαιός διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Δημ. Δημακόπουλος. Ολόθερμη υπήρξε βέβαια η στήριξη, από το διευθυντή κ. Φάνη Ζάγουρα και την υποδιευθύντρια κ. Γεωργία Καπελλέ.

Συγκίνηση προκάλεσαν τα τραγούδια από τη μαθητική χορωδία όπως το «Ακορντεόν» του αείμνηστου Μάνου Λοίζου, το «Άσμα Ασμάτων» του αείμνηστου συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη που μελοποίησε ο επίσης αείμνηστος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Θανάσης Μπαμπανέβας 

Δημοσιογράφος

Πρόεδρος ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις