ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: «Μου έχουν φορτώσει ό,τι θάνατο υπάρχει - Δεν με αφήνουν να πενθήσω» υποστηρίζει η 24χρονη

Κοινοποίηση
Tweet

Την κάθε πιθανή εμπλοκή της αρνείται η 24χρονη στην υπόθεση με τους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα,

Την κάθε πιθανή εμπλοκή της αρνείται η 24χρονη, στην υπόθεση με τους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την ίδια να ξεσπά λέγοντας πως «αισθάνομαι άσχημα, ό,τι θάνατος υπάρχει τον έχουν φορτώσει πάνω μου».

Η 24χρονη ισχυρίζεται ότι νέα δεδομένα αναδύονται, τα οποία, όπως λέει, στηρίζουν την αθωότητά της. Μεταξύ άλλων, αρνείται κατηγορηματικά ότι ο μικρός Παναγιώτης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας πως ήταν εν ζωή.

Αμαλιάδα: «Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας» λέει η αστυνομία

 Στις 5 Αυγούστου 2024, ο 15 μηνών Παναγιώτης, γιος φίλης της 24χρονης, απεβίωσε. Η Ειρήνη και η μητέρα του Παναγιώτη επιμένουν ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, θέση που αντικρούει το ίδιο το νοσοκομείο, το οποίο υποστηρίζει ότι ήταν ήδη νεκρό κατά την άφιξή του.

 «Είναι ψέματα. Πως γίνεται ένας άνθρωπος από τη στιγμή που είναι νεκρός να κάνει εμετό; Έκανε εμετό στο σπίτι και στο νοσοκομείο. Υπάρχει εύρημα που αποδεικνύει ότι είμαι αθώα και το παιδί ήταν ζωντανό», είπε.

«Αισθάνομαι άσχημα, ό,τι θάνατος υπάρχει τον έχουν φορτώσει πάνω μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, είμαι εδώ, να μου πουν, γιατί έχω τα μούτρα και βγαίνω. Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε κατηγορούμαι για τίποτα. Είμαι εδώ να τους απαντήσω και να μου πουν τους λόγους που γίνεται όλο αυτό.

«Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου και ο Παναγιωτάκης. Για τα υπόλοιπα δεν με απασχολεί. Δεν έχω δικαίωμα, έχουν μάνα και πατέρα να ψάξουν από τι έφυγαν τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.

 Η 24χρονη Ειρήνη δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν κακοποιήθηκε ως παιδί στο σπίτι της, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια της αδερφής της.

«Όταν έφυγε η αδερφή μου με πόνεσε πολύ, γιατί ήταν ένα παιδάκι που με το που γύρναγα από το σχολείο, άκουγε την πόρτα, καταλάβαινε ότι ήμουν εγώ και φώναζε ‘Ειρήνη, Ειρήνη’. Μου λείπει και όταν έφυγε δεν μου το είπαν ακριβώς. Είπαν ότι κάτι συνέβη, θα μιλήσουμε αργότερα».

Για τη μητέρα της είπε πως στο παρελθόν δεν τα πήγαιναν καλά, αλλά πλέον οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί. Όπως είπε η ίδια, «η μητέρα μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιρνα όταν συνέβαινε κάτι σε κάποιο μωρό».

Εκείνο που την πόνεσε πολύ ήταν ο χαμός των δύο τελευταίων παιδιών. Όσο για τον θάνατο της 2 μηνών Μαρίας Φρειδερίκης, είπε πως μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγία Σοφία ήταν μία μαμά με ένα παιδάκι και μία κοινωνική λειτουργός.

«Μου λείπει ο Παναγιωτάκης»
Στη συνέχεια μίλησε και η γιαγιά του μικρού Παναγιώτη, κα Φωτεινή Λιακοπούλου. Όπως είπε, ένα μεγάλο γιατί τη βασανίζει και αναζητά να μάθει γιατί χάθηκε ο εγγονός της.

«Δεν βλέπεις το παιδί, το χαμόγελό του, το άγγιγμά του. Αυτό μας το έχουν στερήσει. Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε. Μου λείπει πολύ ο Παναγιωτάκης μου και θέλω να μάθω το γιατί. Ούτε τον βήχα του δεν ξέραμε… Ήταν χαμογελαστός, έπαιζε, τώρα έλεγε τις λεξούλες του», είπε η γιαγιά του παιδιού.

«Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω»
Η Ειρήνη αναφέρθηκε στην έκταση που έχει πάρει η υπόθεση, τονίζοντας πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της πλέον.

«Δεν είναι ωραίο να σου φορτώνουν πράγματα. Μου έχουν φορτώσει ότι έχει γίνει, βγαίνουν όλοι με μία κουκούλα και κατηγορούν. Πάω συχνά στα μνήματα των μωρών μου. Είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορεί κανένας να το καταλάβει. Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω. Μέσα μου είμαι πληγωμένη».

Όλα δείχνουν πως για να λυθεί το μυστήριο των θανάτων των μωρών θα χρειαστούν αρκετοί μήνες, μμε την Ειρήνη να δίνει τη δική της απάντηση: «Εδώ είμαι».

ΠΗΓΗ Mega

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις