ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Κοινοποίηση
Tweet

Οι Φ. Ζαΐμης και Γρ. Αλεξόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παραχώρηση του λιμανιού των Αλυκών στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, μαζί με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Βαγγέλη Κυριαζόπουλο και των συνεργατών τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τέθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, που δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση της δαιδαλώδους γραφειοκρατικής διαδικασίας για τη νομιμοποίηση του μικρού λιμανιού των Αλυκών και την αξιοποίησή του. Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή και τους κατοίκους μιας και θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από νομικά ζητήματα έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το καθεστώς λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου και να προχωρήσουν έργα προστασίας των κατοίκων και των αλιέων, έργα υποδομών και έργα ανάπλασης κι ανάδειξης της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος έχουν εργαστεί μεθοδικά για την περάτωση του εν λόγω έργου από την προηγούμενη θητεία τους, ενώ στο παρελθόν ο κ. Ζαΐμης είχε καταθέσει πρόταση στην εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην Αθήνα προκειμένου να παραχωρηθούν στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και οι  κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού στο λιμανάκι των Αλυκών.

Οι συνεχείς κοινές προσπάθειες και πιέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη και του Δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου φαίνεται πως βρήκαν ανταπόκριση από τον Υπουργό Ναυτιλίας μιας και ήταν ιδιαίτερα θετικός στις προτάσεις  και στην εύρεση λύσεων όχι μόνο για την νομιμοποίηση αλλά και τη γενικότερη αλιευτική αναβάθμιση του λιμανιού και τουριστική αξιοποίηση του γραφικού ψαροχωρίου που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία λιμενικού γραφείου στο Δήμο.

«Η ΠΔΕ κι εγώ προσωπικά έχουμε επεξεργαστεί τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του Λιμανιού και έχουμε προτείνει την πλήρη παραχώρηση στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας τόσο του λιμένα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και του όμορου οικισμού από την ΕΤΑΔ ώστε να προχωρήσουν έργα αναβάθμισης, προστασίας και αξιοποίησης του λιμανιού τόσο για τους τοπικούς αλιείς όσο και για τουριστική χρήση. Πρόκειται για ένα έργο που αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες μιας και ερχόμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο με την εμπλοκή πολλών κρατικών φορέων αλλά η σημερινή συνάντηση μπορεί και πρέπει να δώσει επιτέλους λύση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα προκειμένου το λιμανάκι των Αλυκών να καταστεί όχι μόνο ασφαλές και λειτουργικό, αλλά να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αχαΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με το θέμα της νομιμοποίησης του μικρού λιμανιού των Αλυκών δήλωσε:

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ασχολήθηκα έντονα με το θέμα. Στόχος μας είναι η αξιοποίησή του λιμανιού των Αλυκών και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης καθώς πιστεύω αφενός ότι θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία αφετέρου θα αναβαθμίσει τουριστικά τη Δυτική Αχαΐα. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άκουσε με προσοχή την πρότασή μας σχετικά με την ίδρυση λιμενικού γραφείου στο Δήμο μας. Οραματιζόμαστε ένα παραλιακό μέτωπο με αναπτυξιακό πρόσημο. Η Δυτική Αχαΐα με τις κατάλληλες αναπλάσεις και αναδιαμορφώσεις μπορεί να αλλάξει εικόνα και να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Το λιμανάκι των Αλυκών διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε μια δημοφιλή τουριστική περιοχή, εκτός της απαραίτητης χρήσης του για τις ανάγκες των ψαράδων της περιοχής μας που πρώτα και κύρια θα πρέπει να διευκολυνθούν στην εργασία τους».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις