SPOTLIGHT

/

Πάνος Αλεξόπουλος: Από το θρυλικό Da Capo στο Κολωνάκι, ο πιο ακριβοπληρωμένος μπάτλερ των rich & famous

Κοινοποίηση
Tweet

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στη βασίλισσα Ελισάβετ, σε δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, σε πρωταθλητές και σταρ του Χόλυγουντ.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στη βασίλισσα Ελισάβετ, σε δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, σε πρωταθλητές και σταρ του Χόλυγουντ.

Είναι ένας από τους δύο πιστοποιημένους μπάτλερ που διαθέτει η χώρα μας και πληρώνεται κάποιες χιλιάδες ευρώ για να φροντίζει τα dinners, να συνοδεύει την οικογένεια, να οργανώνει τα ψώνια των εκατομμυριούχων πελατών του έχοντας στην ομάδα του περί τα 35 άτομα.

Ξεκίνησε την πορεία του πριν αρκετά χρόνια σερβίροντας μυρωδάτο espresso στο κοσμικό Κολωνακιώτικο καφέ Da Capo αλλά κυνήγησε το όνειρο που είχε από παιδί να γίνει μπάτλερ.

Αφορμή για την επαγγελματική επιλογή στάθηκε ο κινηματογράφος. Μόλις, 9 ετών, αποφασίζει ότι θέλει να υποδυθεί στη ζωή του τον Αλφρεντ, τον έμπιστο μπάτλερ του «Μπάτμαν».

 Κάποιο πρωινό μαζεύει ότι οικονομίες έχει από μισθούς και φιλοδωρήματα και ανακοινώνει στην οικογένειά του ότι μεταβαίνει στην πόλη Μπρίζ του Βελγίου προκειμένου να φοιτήσει στην εξειδικευμένη σχολή Head Butler.

Το εκπληκτικό είναι ότι αποφοίτησε από τη σχολή «School for Bulters and Hospitality» με… άριστα!

Σήμερα το βιογραφικό του περιλαμβάνει τις πιο γκλάμορους γωνιές του πλανήτη και τους πρωταγωνιστές της. Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ζυρίχη, Γκστάαντ, Μονακό αλλά και Αθήνα.

 
 Όταν μεταβαίνει στο Λονδίνο γίνεται βοηθός Head butler στα ανάκτορα του Buckingham, στην υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισάβετ με μισθό που αγγίζει τις 2000 βρετανικές λίρες!

Αργότερα μεταβαίνει στην Αμερική όπου εργάζεται για λογαριασμό κορυφαίας Αμερικανίδας τραγουδίστριας έχοντας στην ομάδα του 63 άτομα προσωπικό.

«Ηταν μια απίστευτη εποχή. Δεν μπορώ να αναφέρω το όνομα γιατί έχω υπογράψει έγγραφο εχεμύθειας. Θα σου πω μόνο ότι ταξιδεύαμε τρεις φορές την ημέρα με «Learjet», κατοικούσαμε σε μια βίλα με 50 δωμάτια ενώ το εταιρικό μας αυτοκίνητο ήταν μια Lamborghini. Πάρτι, ξενύχτια. Ολοι σταρ ήταν μαζί μας. Όλα αυτά που ακούω τώρα για τον Diddy φαντάζουν μια συνηθισμένη ιστορία, έστω κι αν υπάρχουν πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις. Το σταρ σύστεμ της Αμερικής είναι έτσι. Ξέφρενο!».

«Ξεχωριστή ήταν και η δύο χρόνων συνεργασία μου με τον αστέρα του NBA Jimmy Butler. Μιλάμε για ένα αθλητή της τάξης των 350 εκατομμυρίων το χρόνο. Παρόλα αυτά παρέμενε εξαιρετικά απλός. Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος κάποια στιγμή στο YouTube υπό τον τίτλο «Butler vs Butler» ήταν τόσο επιτυχημένο ώστε να σπάσει κάθε ρεκόρ στα views. Αυτόν τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα τον γνώρισα σε βίλα στην Σαντορίνη. Του προσέφερα τις υπηρεσίες μου και μου έκανε πρόταση να μεταβώ στην Αμερική και να δουλέψω για εκείνον. Το σπίτι του ήταν μια μυθική έπαυλη ενώ ο ίδιος ζούσε ως βασιλιάς. Ο Butler συγκαταλέγεται στους λίγους πελάτες μου που μου επιτρέπουν να μιλώ για εκείνον».

Ο Head Butler Πάνος Αλεξόπουλος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε vips και δισεκατομμυριούχους businessmen σε όλο τον πλανήτη.
Εχει εργαστεί σε γνωστό δικηγόρο του Μονακό που χειρίζεται κορυφαίες υποθέσεις στον κόσμο, για businessman στην Ζυρίχη, για εφοπλιστική οικογένεια στο Λονδίνο ενώ τώρα «υπηρετεί» έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές και επιχειρηματίες στο Ντουμπάι, έναν από τους δισεκατομμυριούχους της λίστας Forbes.

«Είμαι ο κύριος του κυρίου, πράγμα που σημαίνει ότι συντονίζω τα πάντα»

«Έχω υπό την εποπτεία μου μια ομάδα που ασχολείται με την καθαριότητα του σπιτιού -το σπίτι είναι ένα οίκημα 9 χιλιάδων τετραγωνικών- το καθημερινό shopping, την συνοδεία των παιδιών στα σχολεία, την φροντίδα των ρούχων και των ντουλαπιών. Επιμελούμαι ο ίδιος προσωπικά τα dinner εντός της οικίας, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και την επιλογή πανάκριβων δώρων σε φίλους και συγγενείς».

«Αυτό σημαίνει ότι καλούμαι να διευκολύνω την καθημερινότητα των πελατών μου. Να κλείσω τραπέζια στα πιο περιζήτητα εστιατόρια του κόσμου, να εξασφαλίσω βίλες για τις χειμερινές ή καλοκαιρινές τους διακοπές, να προμηθευτώ κάτι που θέλουν από μεγάλους οίκους μόδας και να βρω σπάνιους αστακούς όπως για παράδειγμα οι μπλε. Από την άλλη μπορεί να θελήσουν να πιουν κάποιο βράδυ ένα σπάνιο κρασί ή να καπνίσουν ένα πούρο που μπορείς να προμηθευτείς μόνο από δημοπρασία. Ενας σωστός μπάτλερ έχει τις άκρες να πραγματοποιεί και την πιο τρελή όρεξη ή φαντασίωση».

«Χθες το βράδυ οργάνωσα, για παράδειγμα, ένα dinner ενώ αύριο το πρωί στήνω στο σπίτι ένα επαγγελματικό πρωινό για ανθρώπους που έρχονται να συζητήσουν και να υπογράψουν με τον πελάτη μου συμβόλαια. Σ’ αυτήν την οικογένεια είμαι υπεύθυνος για όλα. Γι’ αυτό και γνωρίζω λεπτό προς λεπτό το πρόγραμμα όλων».

Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι ένας άνθρωπος που κινείται σε τέτοιους χώρους τους γνωρίζει όλους. «Χάρη στην προϋπηρεσία μου και το επίπεδο των ανθρώπων που έχω συνεργαστεί είναι αλήθεια ότι έχω συναντηθεί με πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Με πολλούς μάλιστα από αυτούς η γνωριμία ξεπερνά το επιφανειακό – κοινωνικό επίπεδο. Αν δω για παράδειγμα τον Τραμπ, θα του πω «Πρόεδρε!». Είναι σίγουρο ότι θα συνομιλήσουμε για κάποια λεπτά».

«Στην Ελλάδα λένε μπάτλερ και εννοούν τα γκαρσόνια ή τις κυρίες που καθαρίζουν τα σπίτια. Λάθος. Η Ελλάδα διαθέτει μόνο δύο πιστοποιημένους μπάτλερ».

« Ο μπάτλερ είναι ειδικευμένος για high end πράγματα γι αυτό και μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ ακραίες απαιτήσεις. Ημουν με έναν πελάτη μου στη Μύκονο και μου ζητούσε ένα συλλεκτικό άρωμα της Louis Vuitton που δεν υπήρχε στο νησί.
Εστειλα άνθρωπο στην boutique στην Αθήνα και έφτασε το μπουκάλι με ελικόπτερο στο νησί γύρω στις 6.30 για να το φορέσει πριν από προγραμματισμένο dinner. Ολο αυτό απαιτούσε ένα κύκλο συνεννοήσεων και συντονισμό».

«Αυτή την Πέμπτη περιμένω από τους πελάτες μου να μου πουν αν θα ταξιδεύουν την Παρασκευή από το Ντουμπάι για Λονδίνο. Αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να πάρουν μαζί τους γύρω στις 8 βαλίτσες. Οι βαλίτσες γίνονται πάντα από εμάς. Μόνο για σίδερο και σωστό πακετάρισμα απαιτούνται πάνω από 10 ώρες δουλειάς».

πηγή newmoney.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight