ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Υόρκη: Το ελληνικό αρχοντικό 190 ετών που ανακαινίστηκε και κοστίζει 3,7 εκατομμύρια

ΦΩΤΟ - mansionglobal.com

Κοινοποίηση
Tweet

Τι διαθέτει το αρχοντικό

Η έπαυλη χτίστηκε το 1835, ανακαινίστηκε πλήρως και προσφέρει εκπληκτική θέα στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ.

  Το ελληνικό αρχοντικό που μετράει 190 χρόνια στην πλάτη του δημοσίευσε η αμερικανική ιστοσελίδα mansionglobal.com

 Σύμφωνα με το Mansion Global βρίσκεται στην κορυφή του όρους Μερίνο και λίγο έξω από τη ζωντανή πόλη Χάντσον, με την τιμή του να ανέρχεται στα 3,7 εκατομμύρια δολάρια.

 Αυτό το ιστορικό σπίτι του 19ου αιώνα διαθέτει χώρους συνολικής έκτασης σχεδόν 40 στρεμμάτων. «Η θέα είναι τρελή. Είναι απλά μαγικό και σπάνιο να έχεις τέτοιου είδους θέα στον ποταμό Χάντσον», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αφιέρωμα.

 Αυτό το ελληνικό αρχοντικό, το οποίο χρονολογείται από το 1835, είναι γνωστό ως Oliver Wiswall House και προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1980.

Τι διαθέτει το αρχοντικό

Το σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και τρεις ορόφους. Κάθε όροφος έχει ψηλά ταβάνιακαι από οπουδήποτε φαίνεται η εκπληκτική θέα. Η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η έπαυλη διαθέτει μια μεγάλη είσοδο με κεντρική σκάλα, εντυπωσιακές κολώνες, δάπεδα από μασίφ ξύλο, περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες, σαλόνι και τραπεζαρία και μια βιβλιοθήκη.

 Ο δεύτερος όροφος διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της κύριας σουίτας, η οποία έχει «τρελή θέα στο ποτάμι» και ένα δωμάτιο-ντουλάπα, σύμφωνα με το Mansion Global.

Ολική ανακαίνιση 

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αγόρασε το σπίτι πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, «έκανε ότι μπορούσε για να διατηρήσει και να επαναχρησιμοποιήσει» αυθεντικά υλικά από την παλιά σπίτι έπαυλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Έκανε τα πάντα. Το επανέφερε στη ζωή», τονίζεται χαρακτηριστικά.

 Τα δάπεδα είχαν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, οπότε έπρεπε να αντικατασταθούν. Τα περισσότερα από τα παράθυρα στον δεύτερο όροφο έπρεπε επίσης να αντικατασταθούν και ο ιδιοκτήτης εμπιστεύτηκε έναν έμπειρο τεχνίτη για να αποκαταστήσει τις φθορές.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις