ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

TikTok: Άνδρας έπεσε θύμα της «ρομαντικής απάτης» στα social media - Του συστήθηκε ως χορεύτρια και έχασε 20.000 ευρώ

Κοινοποίηση
Tweet

«Έπαθα κατάθλιψη, πήγα σε γιατρό και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή»

Άνδρας έπεσε θύμα και έχασε 20.000 ευρώ, με τον ίδιο να τονίζει ότι «Με έπεισε να επενδύσω χρήματα σε πλατφόρμα δήθεν με μεγάλο επιτόκιο».

Μιλώντας στο MEGA, το θύμα τόνισε «Την γνώρισα μέσω TikTok. Mου συστήθηκε ως χορεύτρια και την αποδέχτηκα. Είχαμε καθημερινή επικοινωνία για ενάμιση χρόνο. Μιλάγαμε μόνο με μηνύματα. Τρώγαμε πάντα μαζί, ακούγαμε μουσική μαζί. Ήθελε να κάνουμε παιδιά. Μου έλεγε "μου λείπεις, σε θέλω"».

 Ξεκίνησα με μικρά ποσά και έφτασα να επενδύω περίπου 20.000 ευρώ

 Και συνέχισε «Με έπεισε να επενδύσω χρήματα σε πλατφόρμα δήθεν με μεγάλο επιτόκιο. Ξεκίνησα με μικρά ποσά και έφτασα να επενδύω περίπου 20.000 ευρώ. Κατάλαβα ότι είναι απάτη όταν μου έστειλε μήνυμα ένας άλλος εξαπατημένος. Επιχείρησα να κάνω ανάληψη και με μπλόκαρε. Άλλαξα τις τραπεζικές κάρτες γιατί ήταν αποθηκευμένες στην πλατφόρμα».

 «Έπαθα κατάθλιψη, πήγα σε γιατρό και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του θύματος, Άννα Μαρία Φίλιππα, ανέφερε τα εξής: «Το πρόβλημά μας είναι να δικαιωθούμε αστικά από την τράπεζα που άφησε και δέχτηκε εντολές πληρωμής προς άγνωστους δικαιούχους χωρίς να ελέγξει νομιμοποιήσεις, χωρίς να τις καταστήσει ύποπτες και τις εκτέλεσε άμεσα», είπε.

Ο Έλληνας μουσικός που τελικά ήταν από τη Νιγηρία
 
Για μία άλλη υπόθεση μίλησε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του ελληνικού CSI, Μανώλης Σφακιανάκης περιγράφοντας το φαινόμενο της... ρομαντικής απάτης.

 «Η τελευταία υπόθεση που είχαμε ήταν προ ημερών. Μία κυρία είχε ερωτευτεί έναν Έλληνα μουσικό, που της έχει πουλήσει έρωτα στο διαδίκτυο. Δεν είναι μουσικός, ανακαλύψαμε ότι είναι απατεώνας από τη Νιγηρία. Μόλις σταμάτησε να του δίνει χρήματα, αυτός εξαφανίστηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις