ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλώρινα: Με βλάβες σε εγκέφαλο και πνεύμονες από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα ο 48χρονος - Πληροφορίες ότι είναι Πατρινός

Κοινοποίηση
Tweet

Συνολικά 14 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά από διαρροή αερίου στο ξενοδοχείο όπου έμεναν στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου Φλώρινας.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 48χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Πατρινός,

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, από το ξενοδοχείο της Φλώρινας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. 

Πλέον, ο 48χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και οι γιατροί αναμένουν να περάσει το πρώτο 48ώρο, ώστε να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική και να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του.

Ο άνδρας φαίνεται πως από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα έπαθε βλάβη στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες (εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση).

Συνολικά 14 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά από διαρροή αερίου στο ξενοδοχείο όπου έμεναν στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου Φλώρινας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας νοσηλεύονται 9 άτομα και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας 4 και όλοι αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στη διάρκεια της ημέρας.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ηλικίας 53 ετών, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Aρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, μετά τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα που σημειώθηκε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου, στο Αμύνταιο. Σήμερα, αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

 

πηγές AΠΕ-ΜΠΕ, ertnews , newsit

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις