ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλώρινα: Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο- Διασωληνωμένος 48χρονος- Πληροφορίες ότι είναι Πατρινός

Κοινοποίηση
Tweet

Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου

Αναστάτωση επικρατεί στη Φλώρινα μετά το περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης ενοίκων ξενοδοχείου μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα συνολικά 14 άτομα να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ο ένας έχει διασωληνωθεί στη ΜΕΘ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Πατρινός.

Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι δύο από τους τέσσερις που νοσηλεύονται στην χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειο νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αναμένεται να πάρουν σε λίγη ώρα εισιτήριο. Οι άλλοι δύο θα παραμείνουν προληπτικά για νοσηλεία, μέχρι οι γιατροί να εξετάσουν εκ νέου το απόγευμα τα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας τους. Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη

Αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, μετά τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα που σημειώθηκε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου, στο Αμύνταιο. Σήμερα, αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ήταν γύρω στις 10:30 το βράδυ όταν ορισμένοι επισκέπτες αισθάνθηκαν κάποιες ζαλάδες, ίλιγγο. Τα συμπτώματα όσο περνούσαν οι ώρες και κυρίως μετά τις 12 τα μεσάνυχτα εντάθηκαν και ήταν πολύ πιο έντονα. Κάποιοι λιποθύμησαν και χρειάστηκε να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ.

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο 48χρονος η Πυροσβεστική έσπασε από έξω τα παντζούρια που ήταν κλειστά καθώς και τα τζάμια και εισήλθαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του.

 
Παραμένουν ωστόσο πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα καθώς το ξενοδοχείο είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό. Ξανάνοιξε μετά από ανακαίνιση πριν από ένα μήνα και είχε και καινούργιο λέβητα αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σωλήνας διαφυγής των αερίων από την καύση είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού.