ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Σφραγίστηκε» το ξενοδοχείο στη Φλώρινα- «Σούπερ τοξικό δηλητήριο, ο άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του»

φωτο αρχείου pixabay

Κοινοποίηση
Tweet

Ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για το μονοξείδιο του άνθρακα και τη δηλητηρίαση από αυτό

«Σφραγίστηκε» το ξενοδοχείο στη Φλώρινα  όπου ένοικοι δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και με έναν 48χρονο να βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

«Σούπερ τοξικό δηλητήριο, ο άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του»

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για το μονοξείδιο του άνθρακα και τη δηλητηρίαση από αυτό.

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα σούπερ δηλητήριο το οποίο μέσω των πνευμόνων εισέρχεται στο αίμα, δηλητηριάζει την αιμοσφαιρίνη και αποτρέπει τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς. Εκτός από σούπερ τοξικό είναι ύπουλο γιατί η δηλητηρίαση συμβαίνει χωρίς ο άνθρωπος να καταλάβει τίποτα, ναρκώνεται και ξαφνικά σταματά η αναπνοή του. Και πριν από αυτό μπορεί να συμβεί εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Είναι ύπουλο δηλητήριο», είπε στον ALPHA.

«Συνήθως έχουμε θύματα από καύση κάρβουνων σε μαγκάλια. Αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα η καπνοδόχος που έδιωχνε τα καυσαέρια του καυστήρα είχε διαρροή και πιθανότατα μέσω του καυστήρα διοχετεύτηκε το αέριο στα δωμάτια με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Επαναλαμβάνω, είναι σούπερ τοξικό δηλητήριο το μονοξείδιο του άνθρακα και όλοι θα πρέπει να προσέχουμε στα σπίτια μας. Είναι άοσμο και μας δηλητηριάζει. Ο άνθρωπος δηλητηριάζεται και πεθαίνει μέσα στον ύπνο του», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.