ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηγουμενίτσα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 550 επιβατών πλοίου - Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκών

Κοινοποίηση
Tweet

Το πλοίο, αφού ελεγχθεί από δύτες προκειμένου να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει κάποια εισροή υδάτων, θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Αίσιο ήταν το τέλος της περιπέτειας των 550 επιβατών του πλοίου «Θεοδώρα» το οποίο προσάραξε σε αβαθή στην Ηγουμενίτσα.

Μετά από αρκετές ώρες ταλαιπωρίας το πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκών με στόχο να μεταφερθεί τελικώς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το χρονικό

Το πλοίο, όπως αναφέρει το epirusgate.gr, είχε προσαράξει περίπου 5 μίλια από το λιμάνι, Στο πλοίο επέβαιναν 550 άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής, μαζί με 16 μέλη του πληρώματος.

Επιβάτης στο πλοίο ανέφερε πως στις 7 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσάραξε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του. Στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, ενώ το στίγμα στα κινητά των επιβατών έδειχνε ότι το πλοίο βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή του λιμανιού, σε απόσταση περίπου πέντε μιλίων. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός ήταν καλός.

Όπως ανέφερε το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του, στο σημείο βρέθηκαν ένα πλωτό του λιμενικού και ένα επιβατηγό τουριστικό πλοίο. Επίσης έσπευσαν τρία ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

protothema.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις