ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξημένος συναγερμός στο Ισραήλ: Φόβοι για χτύπημα με στόχο κυβερνητικά στελέχη

Κοινοποίηση
Tweet

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Μέση Ανατολή

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Μέση Ανατολή καθώς, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Τεχεράνης, οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν για πικρές συνέπειες.

Σε υψηλούς τόνους, ο Ιρανός πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε πως δεν κάνει πίσω. «Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα και ο αξιότιμος λαός μας έχουν αποδείξει τα τελευταία 40 - 45 χρόνια ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν πίσω σε καμιά επίθεση, και δε θα κάνουν πίσω αυτή τη φορά», δήλωσε ο ίδιος ενώ παράλληλα, στην Ντόχα, ξεκινούν εκ νέου οι συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε ότι, τις τελευταίες μέρες, η χώρα του έκανε μία προσπάθεια να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία με στόχο να αλλάξει  κατάσταση και να σταματήσουν οι συγκρούσεις για δύο ημέρες, ανταλλάσσοντας τέσσερις ομήρους με ορισμένους κρατούμενους τις ισραηλινές φυλακές. Η Χαμάς είναι πρόθυμη να δεχτεί την αιγυπτιακή πρόταση, αρκεί να ενσωματωθούν τα αιτήματά της για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Από την Ιερουσαλήμ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όμως, διαμήνυσε ότι ο πόλεμος δε σταματάει, έως ότου ελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.

Αυξημένος συναγερμός στην χώρα

Μάλιστα, σήμερα οι υπουργοί έλαβαν την ενημέρωση για τον τόπο της συνεδρίασης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της και βέβαια είχαν και την οδηγία ότι δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους συνεργάτες τους.

Γεγονός που δείχνει και τον αυξημένο συναγερμό στον οποίο βρίσκεται η χώρα και γίνεται και στον απόηχο της στοχοποίησης της προθυπουργικής κατοικίας, με το drone στην Καισάρια αλλά έχουν στοχοποιήθει και άλλα ανώτερα ηγετικά στελέχη της Κυβέρνησης Νετανίαχου και αξιοματούχοι του Ισραήλ.

Όλα αυτά συνδιάζονται και με το κύκλωμα που ισχυρίζονται οι ισραηλινές αρχές ότι έχουν βρεί και έχουν εντοπίσει, έχουν συλλάβει με ένα διευρυμένο δίκτυο και δίνοντας πληροφορίες και στο Ιράν.

Οι συγκεκριμένοι κατάσκοποι όπως τους χαρακτηρίζουν ήταν ισραηλινοί πολίτες και σχεδίαζαν ακόμη και δολοφονίες όπως φαίρεται να λένε οι ισραηλινές αρχές ανώτατων προσώπων και ηγετικών προσωπικοτήτων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις