FOOD

/

Συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα και λαχανάκια Βρυξελλών

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Ένα ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα

Συνταγή - Η παρμεζάνα και η τριμμένη φρυγανιά δημιουργούν μια τραγανή επικάλυψη για το κοτόπουλο.

Όσο ο φούρνος σας είναι σε λειτουργία, ψήστε μερικές πατάτες ώστε να τις σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο για ένα ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα.

Υλικά
⅓ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού, συν 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, χωρισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
1 ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλα
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο
Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ανακατέψτε την παρμεζάνα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το αποξηραμένο θυμάρι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  • Ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώστε ομοιόμορφα. Προσθέστε το κοτόπουλο και τις φέτες λεμονιού στο ταψί. Αλείψτε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Καλύψτε το κοτόπουλο με το μείγμα παρμεζάνας, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει.
  • Ψήστε, γυρίζοντας το ταψί από εμπρός προς τα πίσω και ανακατεύοντας τα λαχανάκια Βρυξελλών κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι ένα θερμόμετρο μαγειρικής που εισάγεται στο παχύτερο σημείο ενός μηρού του κοτόπουλου να καταγράψει 74°C και τα λαχανάκια Βρυξελλών να είναι τρυφερά, για περίπου 18 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού, αν επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ enikos.gr 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life