ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Λαϊκές Αγορές: Κάποτε «σκοτώνονταν» για μια άδεια. Τώρα τις δίνουν αλλά…

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν περιέλθει οι λαϊκές σε αυτή την κατάσταση

«Το ερώτημα είναι ένα. Ενδιαφέρον θα υπάρχει από κόσμο; Δεν το πιστεύω» είναι η πρώτη αντίδραση της  πρόεδρου του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Νατάσας Καλούδη, σε ό, τι αφορά τις διαδικασίες, που ξεκινά η Περιφέρεια, για να δοθούν άδειες για τους πάγκους στις λαϊκές αγορές της Πάτρας.

«Κάποτε υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για να πάρει κάποιος άδεια για πάγκο στη λαϊκή και μάλιστα η διαδικασία είχε φρενάρει, γιατί ήμασταν πάρα πολλοί και υπήρχε συνωστισμός. Τώρα, είμαστε στο άλλο άκρο. Έχουμε μείνει ελάχιστοι. Στο σωματείο το δικό μας, με τα βιομηχανικά ρούχα, κάποτε ήμασταν 120 άτομα και πλέον είμαστε 35. Μόνο την τελευταία χρονιά και μάλιστα χωρίς αντικατάσταση, έχουν αποσυρθεί 10. Άλλοι φεύγουν σε σύνταξη, άλλοι αλλάζουν δουλειά. Το ίδιο ισχύει και στη μαναβική. Οι πάγκοι πια είναι πολύ λίγοι. Δεν υπάρχουν νέοι που να ενδιαφέρονται, ενώ και η μεταβίβαση από τον γονιό σπάνια γίνεται γιατί βλέπουν ότι η κατάσταση έχει βαλτώσει και αποτρέπουν τα παιδιά τους» επισημαίνει.  

Αναφερόμενη στους λόγους, που έχουν περιέλθει οι λαϊκές σε αυτή την κατάσταση, λέει: «πρωτίστως, δεν έχουμε δουλειά, ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά και μαζί με αυτούς και εμείς γιατί και εμείς μέρος αυτών είμαστε. Για παράδειγμα στη μαναβική, ακόμα και για 50 λεπτά δυσκολεύονται. Επίσης, για να συντηρήσουμε έναν πάγκο, τα έξοδα πια είναι πάρα πολλά. Η εφορία μας έχει τσακίσει, μας πάει με τεκμαρτό εισόδημα, όπως τα καταστήματα και πληρώνουμε 3.000 ευρώ φόρο, την ίδια στιγμή που εμείς δουλεύουμε μισή μέρα δηλαδή μέχρι τις 2 το μεσημέρι και όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, αφού το χειμώνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την βροχή και το καλοκαίρι τον καύσωνα. Και δεν είναι μόνο το τεκμαρτό, είναι το ΤΕΒΕ που αυξήθηκε, είναι οι τράπεζες που πια είμαστε συνέταιροι, είναι το ίντερνετ για τα POS, είναι πάρα πολλά τα έξοδα για να μπορέσουν να καλυφθούν από τα έσοδα».

Ένα ακόμα ζήτημα, που ανοίγει, η κ. Καλούδη, είναι αυτό του αθέμιτου ανταγωνισμού, κυρίως στο ρουχισμό. «Ξεφυτρώνουν πάγκοι με μεταχειρισμένα ρούχα, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα. Ρούχα αμφιβόλου ποιότητας, με 1 εύρω. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ούτε από την αστυνομία, ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις