«Το χθες , το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού εμπορίου» ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
«Το χθες , το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού εμπορίου» ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε το «Ηλεκτρονικό μάρκετινγκ & εμπόριο: ευκαιρίες και κίνδυνοι»
Ο Γεώργιος Βαγενάς, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών & Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ζακύνθου Κεφαλληνίας σκιαγράφησε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εμπόριο και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και ζήτησε να δοθεί βάρος στον αγροτικό τομέα και την παροχή κινήτρων για τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία. Παράλληλα ανέφερε ότι η πραγματική πτώση στο λιανικό εμπόριο από το 2010 και μετά ανέρχεται στο περίπου 80%. «Δεν υπάρχει παραγωγή χρήματος, όλοι κάνουμε κύκλο τα ίδια χρήματα» σημείωσε.
«Η λύση δεν είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί δεν μπορεί ένας φυσικός καταναλωτής να έχει μην έχει χρήματα και ένας καταναλωτής από το διαδίκτυο να έχει άνεση να ψωνίζει. Το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να βοηθήσει το φυσικό κατάστημα και το αντίθετο», εκτίμησε και ανέδειξε την ανάγκη ως προς τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εμπορίου. «Να εμπιστευόμαστε περισσότερο αυτούς που μας έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους» συμπλήρωσε.
Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 6 Δεκεμβρίου στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου και των 60 από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.
Ο Ανδρέας Φώτου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας από την πλευρά του παρουσίασε τις τέσσερις βασικές εξελίξεις που σύμφωνα με μελέτες διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια τον κλάδο του λιανικού εμπορίου.
Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας
Στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες, λέγοντας πως είναι ελκυστικό να έρχονται στο κινητό σου κάποιες πωλήσεις, όμως ανέδειξε τη διάσταση του κόστους που απαιτεί το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να υποστηρίξουν, τονίζοντας την ανάγκη το κράτος να τις στηρίξει και στην κατεύθυνση αυτή.
Η 2η Θεματική Ενότητα αφορούσε στις «Εφαρμογές κοινωνικής καινοτομίας στο τοπικό εμπόριο». Ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων στην εισήγησή του τόνισε ότι η νεοφυής νεανική επιχειρηματικότητα χρειάζεται ακόμα περισσότερα κεφάλαια (επιχορηγήσεις & επιδοτήσεις) και στοχευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση και πως το επιχειρείν καθίσταται δύσκολο γιατί αν δεν λειτουργείς τουλάχιστον τρία χρόνια και δεν έχεις κέρδη, δεν μπορείς να δανειστείς από το τραπεζικό σύστημα με καλούς όρους. Επίσης παρουσίασε εφαρμογές κοινωνικής καινοτομίας στο τοπικό εμπόριο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr