FOOD

/

Συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Έτοιμη σε 10 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο, ντοματίνια και μοτσαρέλα είναι τέλεια για ένα βραδινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα.

Είναι ένα πιάτο που δεν απαιτεί πολλά υλικά, γι’ αυτό είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

5 γρ. βασιλικός
125 γρ. ντοματίνια
150 γρ. ζυμαρικά φουσίλι (fusilli)
1 φακελάκι με πάστα σκόρδου (15 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
250 γρ. στήθος κοτόπουλου
1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
125 γρ. μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι

Οδηγίες

  • Βράστε νερό στο βραστήρα. Στη συνέχεια, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για δύο λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα fusilli σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και βράστε σε δυνατή φωτιά.
  • Μαγειρέψτε τα fusilli για μόλις δύο έως τρία λεπτά (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στη σάλτσα αργότερα). Στραγγίστε τα fusilli, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών.
  • Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε την ψημένη πάστα σκόρδου, τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματίνια και την ξηρή ρίγανη και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά ακόμα ή μέχρι να αρωματιστεί και τα ντοματίνια να αρχίσουν να διαλύονται.
  • Προσθέστε 100 ml από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι, θρυμματίστε 1/2 κύβο ζωμού κοτόπουλου και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά ακόμα ή μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς. Αυτή είναι η σάλτσα σας με ντομάτα και σκόρδο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο εντελώς (μέχρι να μην υπάρχει ροζ κρέας και να είναι καυτό) καθώς οι συσκευές μαγειρέματος ποικίλλουν.
  • Προσθέστε τα στραγγισμένα fusilli στη σάλτσα ντομάτας και σκόρδου και ανακατέψτε για να ενωθούν. Μόλις το κοτόπουλο μαγειρευτεί εντελώς, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε το μισό με τα fusilli (κρατήστε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα).
  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά με κοτόπουλο, ντοματίνια και μοτσαρέλα και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

enikos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life