Ιδανική για τις κρύες μέρες
Μια απλή συνταγή για ψητή φέτα που έγινε δημοφιλής στα social media έχει αποκτήσει μια νέα, χειμωνιάτικη εκδοχή.
Η food blogger Claire, μέσα από τον λογαριασμό της @Here’sYourBite στο TikTok, παρουσίασε μια υπέροχη σούπα με ψητή φέτα με κόκκινη πιπεριά, ιδανική για τις κρύες μέρες. Οι χρήστες των social media ενθουσιάστηκαν με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της σούπας.
Υλικά για τη χειμωνιάτικη συνταγή
Ελαιόλαδο
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση6 σκελίδες σκόρδου, χωρίς τη φλούδα
225 γρ. τυρί φέτα και άλλα για το γαρνίρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μίσχοι σέλινο, κομμένοι σε κύβους
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
119 γρ. λευκό ξηρό κρασί
950 γρ. ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
790 γρ. πελτές ντομάτας
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λεμόνι, χυμό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο
Οδηγίες για να φτιάξετε τη σούπα
- Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τη φέτα, τις μισές πιπεριές (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και η φλούδα τους να έχει φουσκάλες.
- Σοτάρισμα των λαχανικών: Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το θυμάρι, τις πιπεριές καγιέν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πατάτα, τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε δόσεις με ένα μπλέντερ κατάλληλο για ζεστά υλικά. Επιστρέψτε την σούπα στην κατσαρόλα.
- Μόλις ψηθούν η φέτα και οι πιπεριές, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές (προαιρετικά) και πιέστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του.
- Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και διορθώστε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα, φρέσκα βότανα, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με ψωμί ή τοστ με τυρί και απολαύστε.
@heresyourbite #ad Roasted Feta and Red Pepper Soup I turned the viral baked feta pasta into this delicious soup with @athenosfeta for the holidays! Let’s be honest, feta goes with everything—so swap your typical cheese with feta this year and add a tangy twist to your holiday table! #AtehnosPartner #FoodNeedsFeta #AthenosFeta Here’s how to make it: Olive oil 4 large red bell peppers, halved and seeded 6 garlic cloves, unpeeled 8oz block Athenos Feta cheese Athenos crumbed Feta, to top 1 medium yellow onion, diced 2 stalks celery, diced 2 medium carrots, diced 1 tsp dried thyme 1 tsp red pepper flakes, to taste ½ teaspoon smoked paprika ½ cup dry white wine (sav blanc) 4 cups low-sodium vegetable broth 28oz can crushed tomatoes 1 medium yukon potato, peeled and diced Juice from 1 lemon, to taste Salt and freshly ground black pepper, to taste Garnish: Athenos crumbled Feta, thyme, lemon zest, black pepper, olive oil 1. Preheat oven to 400°F 2. Place Athenos Feta chunk, halved bell peppers (cut side down), and garlic on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle everything with a bit of olive oil and season with salt and pepper. Roast for 25-30 minutes, or until the peppers are soft and the skins are blistered. 3. While the vegetables are roasting, heat 1 tablespoon of olive oil in a large pot over medium heat. Add the diced onion, celery, carrots, thyme, red pepper, paprika, and salt and pepper. Sauté for 5-7 minutes until softened. 4. Pour in the white wine and cook for 2-3 minutes. 5. Add the diced potato, crushed tomatoes, and vegetable broth to the pot. Season with a pinch of salt. Bring to a boil and simmer for about 15-20 minutes, or until the potatoes are fork-tender. 6. Once the potatoes are tender, carefully blend the soup with an immersion blender or in batches with a heat-safe blender. Return to the pot. 7. Once the roasted feta and peppers are done, let them cool slightly. Peel the skins off the peppers (if desired) and squeeze the roasted garlic cloves out of their skins. Blend until smooth and add to the pot. 8. Add in the lemon juice and adjust seasonings as needed. 9. Ladle the soup into bowls and garnish with crumbled feta, fresh herbs, a drizzle of olive oil, and cracked black pepper. Serve with crusty bread or a grilled cheese and enjoy! #soup #souprecipes #soupseason #feta #bakedfeta #redpeppersoup #roastedredpeppersoup #fallrecipes #fallsoup #foodtok #soupszn #easymeals #easyrecipes Intergalactic Janet - Ley Soul
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr