Η απλή μέθοδος για υπέροχη γεύση και τραγανή υφή
Ένας σεφ μοιράστηκε τη μυστική συνταγή του για τις πιο τραγανές πατάτες που έχετε φτιάξει ποτέ και οι χρήστες του διαδικτύου ενθουσιάστηκαν.
Πολλοί από εκείνους που δοκίμασαν τη συνταγή, χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα «θεϊκό».
Το μυστικό από σεφ για τραγανές πατάτες με υπέροχη γεύση
Ο σεφ Harrison Webb μοιράστηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok την απλή μέθοδό του για τραγανές ψητές πατάτες αλλά ταυτόχρονα μαλακές στο εσωτερικό.
Το μυστικό του; Ένα μείγμα από φρέσκα βότανα, λίπος χήνας και μια μυστική πινελιά που προσθέτει μια μοναδική γεύση.
Η συνταγή του Webb είναι τόσο εύκολη όσο και νόστιμη, καθιστώντας την ιδανική για κάθε λάτρη της μαγειρικής. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε γευστικές και τραγανές πατάτες που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.
Συνταγή για ψητές πατάτες του Harrison Webb
Υλικά
2 κιλά πατάτες
5 κουταλιές της σούπας λίπος χήνας
2 κλωναράκια δεντρολίβανου
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Αλάτι λεμονιού-δεντρολίβανου
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίστε και τεμαχίστε τις πατάτες σε τέταρτα (ή στη μέση αν είναι μικρές). Ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε το αμυλούχο υπόλειμμα μέχρι το νερό να καθαρίσει.
- Αλατίστε το κρύο νερό, προσθέστε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και το λιωμένο σκόρδο και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το λίπος χήνας σε ένα ταψί. Σουρώστε και τραχύνετε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε τις να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια καλύψτε τις ομοιόμορφα με το ζεστό λίπος χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα.
- Ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά.
- Φτιάξτε ένα μείγμα λεμονιού-δεντρολίβανου συνδυάζοντας δεντρολίβανο και αλάτι σε ένα γουδί και ένα γουδοχέρι, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού στο τέλος.
- Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο, στραγγίστε τις σε πετσέτες κουζίνας και πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι λεμονιού-δεντρολίβανου.
«Οποιαδήποτε συνταγή λέει ότι χρειάζονται μόνο 40-50 λεπτά στο φούρνο, ποτέ δεν θα γίνουν αρκετά τραγανές. Εγώ τις αφήνω τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά», σημείωσε ο σεφ Harrison Webb.
@harrisonwebb.uk How many times do I say potatoes? Save this roast potato recipe for christmas? 2kg Maris Piper or King Edward potatoes 5 Tbsp Goose fat 2 Rosemary sprigs 2 Garlic cloves, crushed Lemon Rosemary Salt 1 Tbsp Rosemary, freshly chopped 1 Tbsp Maldon salt Zest of ½ a Lemon • Preheat the oven to 180ºC/350ºF. • Peel and quarter the potatoes (or halve smaller ones). Wash them under running water to remove the starchy residue until the water is clear. •Salt the cold water, add rosemary sprigs and crushed garlic, and simmer for 15-20 minutes until soft. •Pour goose fat into a roasting tray. Drain and roughen the potatoes in a colander. Let them cool for 5 minutes, then coat them evenly in the hot fat using a large spoon. • Roast for 1hr 30 minutes, turning every 30 minutes. • Make rosemary-lemon salt by combining rosemary and salt in a mortar and pestle, adding lemon zest at the end. • Remove the potatoes from the oven, drain on kitchen towels, and generously sprinkle with rosemary-lemon salt. Note: any recipe that says they only need to be in for 40-50 minutes are never going to be crispy enough. I keep them in for a minimum of 1/1hr30mins #roastpotatoes #foodtok #christmascountdown #easyrecipes #fyp #cookingtips #american original sound - Harrison Webb
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr