Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τα βότανα, φρέσκα και σε καλή κατάσταση για να μπουν στο φαγητό, για μερικές εβδομάδες, μετά την αγορά τους
Σας έτυχε ποτέ να πετάξετε ολόκληρο το ματσάκι με τα φρέσκα βότανα, γιατί μαράθηκε, ξεχασμένο στο ψυγείο, ενώ εσείς δεν προλάβατε να βάλετε στο φαγητό σας, ούτε ένα φυλλαράκι από αυτό; Ναι, δυστυχώς, είναι η απάντηση.
Υπάρχει, όμως, τρόπος να διατηρήσετε τα βότανα, φρέσκα και σε καλή κατάσταση για να μπουν στο φαγητό, για μερικές εβδομάδες, μετά την αγορά τους.
Τα εργαλεία που χρειάζεστε είναι: ένα βαζάκι ή ένα ποτηράκι και ένα πλαστικό σακουλάκι.
Ο κόλιανδρος λατρεύει τις κρύες θερμοκρασίες και πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Ο μαϊντανός και ο άνηθος, μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. ενώ ο βασιλικός, φυλάσσεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, γιατί είναι πιο ευαίσθητος στο κρύο.
Πώς διατηρούμε φρέσκα τα βότανα και αρωματικά
Ετοιμάστε τα βότανα:
Κόψτε το κάτω μέρος από τα κοτσάνια. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα είναι εντελώς στεγνά. Καλύτερα να τα ξεπλύνετε όταν είναι να τα χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε τα μυρωδικά στο νερό:
Γεμίστε ένα βάζο ή ένα ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε σε αυτό τα κοτσάνια των βοτάνων.
Καλύψτε και αποθηκεύστε:
Εάν αποθηκεύετε τα βότανα στο ψυγείο, καλύψτε τα με μια πλαστική σακούλα.
Αλλάξτε το νερό:
Αλλάξτε το νερό μετά από ημέρες μόλις αρχίσει να αποχρωματίζεται.
Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτές και ο φρέσκος μαϊντανός, ο κόλιανδρος, ο βασιλικός και άλλα φρέσκα βότανα, μπορούν να μείνουν σε καλή κατάσταση έως και για 2 εβδομάδες ή περισσότερο.
πηγή newsit.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr