FOOD

/

Πανεύκολη συνταγή για ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, μαϊντανό και φέτα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Αυτή η συνταγή είναι μια κλασική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό

Αυτή η συνταγή είναι μια κλασική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Η καπνιστή γεύση της ψητής μελιτζάνας, σε συνδυασμό με το άρωμα του σκόρδου και του μαϊντανού και την αλμυρή γεύση της φέτας, δημιουργούν έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο συνδυασμό.

Υλικά για τη συνταγή

4 μωβ μελιτζάνες με μακριά, λεπτή φλούδα
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
μια χούφτα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
150 γρ. φέτα
λεμόνια, για σερβίρισμα

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Κάντε μια μικρή τομή γύρω από την κορυφή της μελιτζάνας, περίπου 1 cm κάτω από το κοτσάνι, κόβοντας μόνο το δέρμα. Στη συνέχεια, κάντε τέσσερις ρηχές τομές κατά μήκος της μελιτζάνας.
  • Ψήστε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες κάθε 5-7 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να μαλακώσουν. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο, οβάλ, λευκό πιάτο και αφήστε να κρυώσουν για δύο λεπτά.
  • Ξεφλουδίστε το δέρμα της μελιτζάνας σε τέσσερα μακριά, στενά φύλλα χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι. Χωρίς να κόψετε ακριβώς την άκρη του κοτσανιού, κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και ανοίξτε τις απαλά μέχρι να έχετε δύο οριζόντια μισά συνδεδεμένα στο επάνω άκρο.
  • Ανακατέψτε το σκόρδο και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη μελιτζάνα.
  • Αλατοπιπερώστε ελαφρά (όχι πολύ γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό) και πασπαλίστε με το τυρί φέτα. Αν θέλετε, ρίξτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο στο τέλος.
  • Σερβίρετε το γεύμα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
     
    enikos.gr
     
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life