BODY & SOUL

/

Η θερμοκρασία που σε βοηθά να κοιμηθείς καλά δεν είναι αυτή που νομίζεις

Κοινοποίηση
Tweet

Η θερμοκρασία του υπνοδωματίου μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά κοιμόμαστε

Ο Doctor Mike είναι ο πιο δημοφιλής γιατρός της ψηφιακής εποχής. Μόνο στο κανάλι του στο YouTube έχει 12.9 εκατομμύρια subscribers.

Δραστηριοποιείται εκεί από τον Αύγουστο του 2016, δίνοντας σε γλώσσα που μπορούμε να καταλάβουμε όλοι, απαντήσεις σε θέματα υγείας που αφορούν τους πάντες.

Ο κατά κόσμον Mikhail Oskarovich Varshavski ασχολήθηκε λοιπόν, με τον ύπνο.

Στο βίντεο που ανάρτησε στις 14/7 του 2024 και έχει 3.331.567 views έδωσε και τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το υπνοδωμάτιο μας. Όπου ‘σωστή θερμοκρασία’ είναι αυτή που μας βοηθάει να κοιμηθούμε -δεν μας δυσκολεύει και δεν διακόπτει τον ύπνο μας.

«Η θερμοκρασία του δωματίου παίζει ρόλο στο πώς κοιμόμαστε μέχρι ένα σημείο. Προφανώς και παίζουν ρόλο και οι προσωπικές μας προτιμήσεις. Υπάρχουν αυτοί που κοιμούνται εύκολα, είτε έχει ζέστη, είτε έχει κρύο ή σε όποια μέση θερμοκρασία.

 Άλλοι χρειάζονται τη σωστή θερμοκρασία. Δεδομένα, δεν συμφωνούν όλοι στο ποια είναι η σωστή θερμοκρασία. Αν έχετε κοιμηθεί με άλλον άνθρωπο, σίγουρα έχετε διαπληκτιστεί 1-2 φορές για αυτό το θέμα.

Οι μελέτες δεν συμφωνούν με συνέπεια επί του θέματος, ωστόσο οι ειδικοί δίνουν συχνά ως σωστό εύρος θερμοκρασίας για τους περισσότερους, οτιδήποτε μεταξύ 15.5 και 20 βαθμούς Κελσίου.

 Γενικά μιλώντας, το να είναι η θερμοκρασία πολύ υψηλή είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το να είναι πολύ χαμηλή. Η θερμοκρασία στο κέντρο του σώματος μειώνεται όταν κοιμόμαστε. Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι πολύ ζεστό, μπορεί να επηρεάσει τη φυσική διαδικασία της ψύξης.
Το ζεστό περιβάλλον ύπνου έχει συνδεθεί με τον κακό ύπνο πολλές φορές στις έρευνες, με διάφορους τρόπους. Δεν είναι μόνο δύσκολο να κοιμηθούμε, αλλά είναι δύσκολο και να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε.

Σε μια μελέτη, άνθρωποι με αϋπνία πήγαν για ύπνο, φορώντας καπέλα ψύξης. Βοήθησαν στο να μειωθεί η θερμοκρασία του εγκεφάλου τους. Φάνηκε πως κοιμήθηκαν 13 λεπτά πιο γρήγορα από τους ανθρώπους που δεν είχαν διαγνωσμένο πρόβλημα ύπνου».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being