FOOD

/

Συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα

Κοινοποίηση
Tweet

Ένα επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε περίσταση, που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες;

Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα είναι ένα επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε περίσταση, που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του. Ο συνδυασμός της πλούσιας σοκολάτας με τη γλυκιά γεύση του κάστανου δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Υλικά

Για το παντεσπάνι με σοκολάτα:

 225 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού δυνατός στιγμιαίος καφές σε σκόνη
5 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
140 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλεύρι για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

 150ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας πουρές κάστανο

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 33x23cm.
  • Λιώστε την κουβερτούρα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
  • Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Ενσωματώστε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
  • Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 12 λεπτά.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  • Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με τον πουρέ κάστανο.
  • Απλώστε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και ρολάρετε προσεκτικά.
  • Τυλίξτε το ρολό σε μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
     
    ΠΗΓΗ enikos.gr
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life