FOOD

/

Συνταγή για νόστιμες μπουκιές κοτόπουλου με βούτυρο και σκόρδο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Μαγειρεύονται γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι

Συνταγή - Αυτές οι κρεμώδεις μπουκιές κοτόπουλου με βούτυρο και σκόρδο μαγειρεύονται γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από ζυμαρικά δημιουργώντας εύκολα και γρήγορα ένα γευστικό πιάτο, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
3/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας
1 κουταλιά της σούπας λάδι, χωρισμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
7 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή κατά βούληση
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  • Ανακατέψτε ελαφρά το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το αποξηραμένο κρεμμύδι και την πάπρικα μαζί σε ένα μικρό μπολ.
  • Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και το μείγμα μπαχαρικών, Αφήστε το στην άκρη.
  • Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι κανένα κομμάτι κοτόπουλου να μην είναι πιο ροζ στο κέντρο, για 7 έως 8 λεπτά.
  • Μετακινήστε το κοτόπουλο στην πίσω πλευρά του τηγανιού. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Μετακινήστε το κοτόπουλο πίσω στο κέντρο του τηγανιού. Ανακατέψτε με τη σάλτσα για να καλυφθεί.
     
     ΠΗΓΗ enikos.gr
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life