Πριν λίγα χρόνια είχε βραβευτεί ως αστυνομικός της χρονιάς ενώ φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση
Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, που πουλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες, ενώ φέρονται να προχωρούσαν σε απάτεςσε βάρος του δημοσίου, μέσω μη απόδοσης ΦΠΑ.
Εμπλεκόμενοι μια υπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και τώρα στο Ανηλίκων, καθώς και τρεις ειδικοί φρουροί. Η πρώτη είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών εδώ και πολύ καιρό.
Με πλούσιες σπουδές κι ένα γεμάτο βιογραφικό είναι η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε στην οικονομική αστυνομία και συνελήφθη, ως στενή συνεργάτης του αρχηγού του κυκλώματος που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες, ενώ ταυτόχρονα έστησαν και εικονικές εταιρίες και εισέπρατταν το ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η γυναίκα αξιωματικός που υπηρετούσε στην πρώην Οικονομικής Αστυνομίας είχε κομβικό ρόλο, καθώς ήταν δίπλα στον αρχηγό του κυκλώματος ενώ οι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επικουρικούς ρόλους. Όσον αφορά τώρα τις σπουδές της, η αστυνομικός έχει τελειώσει δύο πανεπιστημιακές σχολές, εκ των οποίων η μία είναι η νομική. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια βραβεύτηκε και ως Αστυνομικός της Χρονιάς.
Οι «Αδιάφθοροι» είχαν πληροφορίες για συμμορία που δρούσε σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες, ενώ έχει καταρτιστεί και πολυσέλιδη έκθεση, στην οποία επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δημιουργούσε εταιρίες-φαντάσματα μόνο και μόνο για να εισπράττει το ΦΠΑ.
Πέρα από τους εν λόγω αστυνομικούς, έχουν συλληφθεί και ιδιώτες, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Το «στρατηγείο» της φέρεται να βρίσκεται σε κτήριο στη λεωφόρο Συγγρού, στο οποίο έκαναν βάρδιες φύλαξης οι ειδικοί φρουροί.
Οι σχέσεις μεταξύ υπαστυνόμου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης
Όσον αφορά την υπαστυνόμο, υπάρχουν επαφές της και συναντήσεις της με τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ σε καταγεγραμμένες συνομιλίες φέρεται να είχε προθυμοποιηθεί εκείνος να της φτιάξει την κουζίνα στο σπίτι της. Το κύκλωμα φέρεται να σχετίζεται με πέντε χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες κάθε 1 και 15 του εκάστοτε μήνα έπαιρνε χρήματα για την παροχή «κάλυψης», ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής.
Από 500 ευρώ η «ταρίφα»
Από τους οίκους ανοχής έπαιρναν χρήματα, προκειμένου να ειδοποιούν για επικείμενους ελέγχους, ή για να μην έχουν ελέγχους. Η ταρίφα μάλιστα που έπαιρναν, άρχιζε από τα 500 ευρώ τον μήνα. Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις αφορούν σε αστυνομικούς. Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr