Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών χάρη στα ρεβύθια
Το χούμους, ένα νόστιμο ντιπ με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, είναι αγαπημένο πολλών ανθρώπων λόγω της κρεμώδους υφής και της πλούσιας γεύσης του.
Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών χάρη στα ρεβύθια. Αν και μπορείτε να το βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ, υπάρχει μια απλή συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με απλά υλικά.
Το μυστικό από σεφ για κρεμώδες χούμους
Σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, η σεφ Seema Gets Baked, ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τη συνταγή για «το πιο κρεμώδες και απαλό» χούμους που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Το μυστικό; Η χρήση αποξηραμένων ρεβυθιών αντί για κονσερβοποιημένα και η αποφυγή της προσθήκης λαδιού μέσα στο ίδιο το χούμους. Το λάδι χρησιμοποιείται μόνο για το σοτάρισμα του σκόρδου για να ενισχύσει τη γεύση.
Συνταγή για κρεμώδες και γευστικό χούμους
Υλικά
500 γραμμάρια αποξηραμένα ρεβύθια
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
160 γραμμάρια ταχίνι
150 ml νερό (με τέσσερις παγάκια)
6 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένες)
Ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα του σκόρδου)
Οδηγίες
- Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Τα τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα, για τουλάχιστον 14 ώρες, αλλάζοντας το νερό ενδιάμεσα.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια. Καλύπτουμε με φρέσκο νερό και βράζουμε. Μετά από 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Μαγειρεύουμε για 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ τα ρεβύθια μαγειρεύονται, τοποθετούμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα μικρό κατσαρόλι με ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, κρατώντας και τα δύο χωριστά. Αν σας αρέσει το απαλό χούμους, ανακατέψτε τα ρεβύθια όσο είναι ακόμα ζεστά. Για πιο χονδρή υφή, πρώτα αφήστε τα ρεθύβια να κρυώσουν στο ψυγείο.
- Βάλτε σ’ ένα μπλέντερ τα ρεβύθια, τις τέσσερις σκελίδες σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε σταδιακά το ταχίνι. Καθώς γίνεται πιο πυχτό, προσθέστε παγωμένο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Περιχύστε με λάδι και σερβίρετε με τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το χούμους που θα περισσέψει στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες
ΠΗΓΗ enikos.gr
@seemagetsbaked The perfect hummus!!! And its perfect with the falafel I made with @imadssyriankitchen also you can 1/2 or even 1/4 this recipe because it makes ALOT! Ingredients: 500g dried chickpeas ½ tsp bicarbonate of soda 2 tbsp ground cumin 1 tbsp salt 3 tbsp lemon juice 160g tahini 150ml water (with 4 ice cubes) 6 garlic cloves (peeled) Olive oil (for cooking garlic) Instructions: Soak Chickpeas: Place chickpeas in a large bowl, cover with water (double their depth), and soak overnight for at least 14 hours, changing the water halfway through. Cook Chickpeas: Drain and rinse the soaked chickpeas. Cover with fresh water and bring to a boil. Boil for 10 minutes, reduce heat to simmer, and add bicarbonate of soda. Cook for 1-2 hours until tender. Prepare Garlic: While chickpeas cook, place peeled garlic cloves in a small saucepan with olive oil. Simmer gently for 5 minutes until garlic is soft and slightly browned. Remove garlic from oil, reserving both separately. Blend Hummus: If you like smooth hummus, blend the chickpeas while still warm. For a chunkier texture, cool them in the fridge first. Add chickpeas, 4 garlic cloves, cumin, salt, and lemon juice to a food processor. Blend while gradually adding tahini. As it thickens, add iced water until desired consistency is reached. Serve and Store: Drizzle with reserved garlic oil and serve with the remaining garlic cloves. Store leftovers in the fridge for up to 5 days. #hummus #homous #chickpeas #vegan #veggie #easyhummus #authentichummus #syrianhummus #syria #syrianfood الصوت الأصلي - صباح فخري
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr