FOOD

/

Συνταγή για ψητά χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

H συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα με πλούσια γεύση

Απολαύστε υπέροχα ψητά χοιρινά παϊδάκια με μια γλυκόξινη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα με πλούσια γεύση. Ένα απλό και χορταστικό πιάτο που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις ή τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας.

Υλικά για τη συνταγή με τα παϊδάκια

4 χοιρινά παϊδάκια με κόκαλο, πάχους περίπου 2,5 εκ. (περίπου 680 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
⅔ φλιτζανιού σάλτσα μπάρμπεκιου

Προαιρετικά Υλικά

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθετήστε τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα ταψί στο φούρνο και αλείψτε τα με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη.
  • Ρίξτε ομοιόμορφα την καστανή ζάχαρη πάνω από τα χοιρινά παϊδάκια, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
  • Βγάλτε τα χοιρινά παϊδάκια από το φούρνο και ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα μπάρμπεκιου από πάνω.
  • Ψήστε για άλλα 10 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο ή μέχρι τα χοιρινά παϊδάκια να φτάσουν τουλάχιστον στους 63°C.
  • Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 λεπτά και στη συνέχεια γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, εάν επιθυμείτε.
  • Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά.
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life