Θα κάνουν αρτοκλασία στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας - Την αρτοκλασία θα ευλογήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης
Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών "Ο Παπαφλέσσας" θα εορτάσει την Υπαπαντή του Σωτήρος μετά Αρτοκλασίας αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 9.30 πμ στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος) ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών "Ο Παπαφλέσσας" θα εορτάσει & θα τιμήσει την Υπαπαντή του Σωτήρος μετά Αρτοκλασίας!
Να θυμίσουμε πως η εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου την Υπαπαντή του Ιησού Χριστού, τις σαράντα δηλαδή ημέρες που πέρασαν από τη Γέννηση του.
Η Υπαπαντή είναι Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου τιμάται & εορτάζεται η "προσφορά" του Ιησού στο Ναό του Σολομώντα, από την μητέρα Του Μαρία και τον θετό Του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του. Ήταν μια παράδοση για τα πρωτότοκα αγόρια που την τήρησαν οι γονείς του Ιησού ως πιστοί Εβραίοι. Κατ' αναλογία σήμερα είναι ο "σαραντισμός" που τελούν οι μητέρες με το παιδί στον χριστιανικό ναό.
Την ημέρα αυτή να προσθέσουμε πως πανηγυρίζει και τιμά η Καλαμάτα την Πολιούχο της, Παναγία την Υπαπαντή.
Στην ιερά ακολουθία το πρωί της Κυριακής 2-2 στην Ευαγγελίστρια θα είναι και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης που θα ευλογήσει την αρτοκλασία του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών.
Να προσθέσουμε πως το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2025 θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, Ιερά Αγρυπνία.
Έναρξη: 8.30 μ.μ. Λήξη: 1.00 π.μ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr