Σοκαρισμένος από την ιατροδικαστική έκθεση για τον μικρό Άγγελο
Σοκαρισμένος από την ιατροδικαστική έκθεση για τον μικρό Άγγελο, που κακοποιήθηκε άγρια από τη μητέρα και τον πατριό του, δήλωσε ο δικηγόρος του πατριού.
«28 χρόνια περίπου δικηγόρος, έχω δει τόσες ανθρωποκτονίες, ακόμη και με θύμα παιδί, αυτό δεν το έχω ξαναβιώσει, είναι μια εξομολόγηση ειλικρινής. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος. Έχω διαβάζει 15 φορές την ιατροδικαστική έκθεση», είπε χαρακτηριστικά.
Η κλινική εικόνα του παιδιού
Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, επεσήμανε ότι η ενδοκρανιακή πίεση δεν έχει μειωθεί «παρά τη θεραπευτική αγωγή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Αν ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί, τότε τα υπόλοιπα όργανα δεν μπορούν να επιβιώσουν».
Προσπαθούμε να το κρατήσουμε στη ζωή
«Είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε επανειλημμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, επισημαίνοντας ότι ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, οι βλάβες που έχει υποστεί το παιδί ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμες. «Αυτό που προσπαθούμε είναι να τον διατηρήσουμε στη ζωή και αν μπορούμε να βελτιώσουμε την εγκεφαλική λειτουργία» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, το κυκλοφορικό σύστημα του παιδιού λειτουργεί ικανοποιητικά, το ίδιο και το αναπνευστικό, όπως και το ουροποιητικό, ωστόσο, «αυτό που δεν δουλεύει καλά είναι ο εγκέφαλος, διότι παρουσιάζει μία αυξημένη ενδοκράνια πίεση, η οποία, παρ’ όλες τις προσπάθειες να ελαττωθεί με φαρμακευτική αγωγή, δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν».
«Υπάρχουν ορισμένα πρωτόκολλα, τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν και ύστερα, έχοντας τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων, θα μπορούμε κάλλιστα να δούμε ποιο είναι το επόμενο», κατέληξε.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr