ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε αδιέξοδο η κατάσταση στο Ριγανόκαμπο- Αυξάνονται παράγκες και παραβατικότητα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ερωτήματα για τα μικροσωματίδια από το κάψιμο των λάστιχων που καταλήγουν στις ανοιχτές δεξαμενές νερού της ΔΕΥΑΠ

Η κατάσταση στον Ριγανόκαμπο έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Το ζήτημα της μεταστέγασης των Ρομά που εξακολουθούν να ζουν στο σημείο, είναι στάσιμο, ενώ την ίδια στιγμή τα προβλήματα όχι μόνο συνεχίζουν αλλά εντείνονται, με αποκορύφωμα τα μικροσωματίδια από το κάψιμο των λάστιχων που καταλήγουν στις ανοιχτές δεξαμενές νερού της ΔΕΥΑΠ αλλά και την  αύξηση της παραβατικότητας.

Την ίδια ώρα, σε πρόσφατη καταμέτρηση που έκανε η  πολεοδομία, οι αυθαίρετες παράγκες των Ρομά που διαβιούν εκεί, έχουν αυξηθεί κατά έξι.

«Τα προβλήματα στο Ανατολικό διαμέρισμα, παραμένουν, αλλά κανείς δεν ασχολείται. Καθημερινά γινόμαστε βορά της παραβατικότητας. Παρότι η αστυνομία είναι παρούσα, τα φαινόμενα με τις κλεψιές στους περίοικους  έχουν αυξηθεί, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις εγγραφές των περιστατικών στην αστυνομία» αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Δημήτρης Δημητρόπουλος, και προσθέτει: «Επίσης, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που εντείνεται, είναι η καύση των λάστιχων, καθώς τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται καταλήγουν στις ανοιχτές δεξαμενές νερού της ΔΕΥΑΠ. Φαινόμενο πιο συχνό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτά τα μιρκοσωματίδια, φτάνουν στις βρύσες όλων μας. Αυτό το θέμα τον έχουμε τονίσει επανειλημμένα και είναι το μεγάλο μας ερωτηματικό. Τι γίνεται με αυτές τις τοξίνες που αιωρούνται; Ποιος μπορεί να μας υπογράψει ότι σε βάθος χρόνου ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα υγείας;».

Η αύξηση των παραγκών

«Πρόσφατη καταγραφή έδειξε ότι τα παραπήγματα έχουν αυξηθεί, γεγονός που σημαίνει περισσότερος κόσμος και ανεξέλεγκτη διακίνηση, μεταφορά, εισαγωγή, εξαγωγή ανθρώπων αγνώστου ταυτότητας, σε αυτό τον χώρο. Εμείς αυτό που πάντα λέμε είναι ότι δεν θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να πεταχτούν στο δρόμο. Αυτό που λέμε είναι, πρώτον ο καταυλισμός να ελέγχεται αυστηρά και τα παραπήγματα να παραμένουν στον ίδιο αριθμό και όχι να αυξάνονται και δεύτερον ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος χώρος να μείνουν αυτοί που είχαν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο το 2009, δηλαδή 10-15 οικογένειες, όπου σε αυτόν το νέο χώρο να πληρούνται οι όροι διαβίωσης. Να γίνει  δηλαδή μια ομαλή μεταφορά σε οργανωμένο χώρο και να κλειστεί δια παντός αυτός ο παράνομος καταυλισμός»

Ουδέν νεότερο και για την ανάπλαση της έκτασης των 300 και πλέον στρεμμάτων. Η περιοχή θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο, που θα περιελάμβανε παιδική χαρά, αλλά και εμπορικές δραστηριότητες όπως χώρους αναψυχής, εστίασης και ψυχαγωγίας, γεγονός που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Μια ακόμα πρόταση, που έχει πέσει στο τραπέζι, από τους κατοίκους είναι η δημιουργία ενός Ανοικτού Θερινού Θεάτρου, στη συγκεκριμένη έκταση. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως λέει στο thebest.gr το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος, Μιχάλης Κόκκινος είχαν μια πρώτη επαφή με τον πατρινό Υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα. «Προτείναμε να αναβιώσει μια παλιότερη μελέτη που είχε κάνει ο Πέτρος Συναδινός, να γίνει μια επικαιροποίηση. Ο Δήμος, βέβαια, δεν την έχει υιοθετήσει αυτή την ιδέα».  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις