Ίσως και εντός της ημέρας ο αντικαταστάτης του στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης
Ένα 24ωρο μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο και ένα 48ωρο μετά τον ανασχηματισμό, η κυβέρνηση δέχθηκε χθες το βράδυ ένα μάλλον αναπάντεχο «αυτογκόλ» μετά την παραίτηση του πρώην πλέον υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Αρίστου Δοξιάδη, μετά τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Δοξιάδη ότι ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Απόλλων Α.Ε. που είχε δεχθεί πρόστιμο εκατομμυρίων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του 2009 για αθέμιτες πρακτικές στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου, ενώ λίγο μετά έκλεισε, αφήνοντας «φέσια» σε Δημόσιο και προμηθευτές.
Όπως έγινε γνωστό η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και μένει πλέον να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Δοξιάδη.
Είχαν προηγηθεί τα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιεύματα για αναρτήσεις του κ. Δοξιάδη (για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη) αλλά κυρίως για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο παρελθόν. Το θέμα «φούντωνε» μέσα στο Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία κυβερνητικών στελεχών με τον κύριο Δοξιάδη με αφορμή όλα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά τελικά ακολούθησε ανάρτηση του κυρίου Δοξιάδη που αναφερόταν στην παραίτησή του
Να σημειωθεί εδώ πως είχε προηγηθεί ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία ο κ. Δοξιάδης μιλούσε για «τρολς» που κατασκευάζουν ειδήσεις και έδειχνε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, λέγοντας «δύο βαθειές ανάσες, λοιπόν, σημειώσεις για το ημερολόγιο μου, και μετά παραγωγική εργασία». Ωστόσο τελικά σε νεότερη ανάρτησή του μιλούσε για «ανήθικο πόλεμο» της αντιπολίτευσης και ανακοίνωνε την παραίτηση του «τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας» όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχει αναλάβει από ένα «κυνήγι μαγισσών».
Όπως ήδη αναφέρθηκε το θέμα είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν υπάρξει δημοσιεύματα αλλά και συγκεκριμένα ερωτήματα από την αντιπολίτευση. Για παράδειγμα σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου είχε μπει το ερώτημα αν ο κύριος Δοξιάδης ήταν ή όχι «νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ;».
Από πλευρά του ο κ. Δοξιάδης σημείωσε πως «σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα μου καταλογίζει η αντιπολίτευση». Ήταν στην ίδια ανάρτηση που ανακοίνωσε και την παραίτησή του, μια μέρα μόλις μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο
Βέβαια μόλις έγινε γνωστή η «έξοδος» ακολούθησε ένας νέος κύκλος κριτικής από την αντιπολίτευση, που επιχειρεί να στριμώξει πολιτικά την κυβέρνηση. Σε μία χρονική συγκυρία που οι « γαλάζιοι» είναι έτσι και αλλιώς πιεσμένοι, η νέα παραίτηση δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να συνεχίσει να εξαπολύει σφοδρά πυρά.
Την Κυριακή το πρωί ζητήθηκαν από τον κ. Δοξιάδη διευκρινίσεις, ενώ ο ίδιος επέλεξε να μην απαντήσει στην κριτική που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πιο αργά, το απόγευμα, ο κ. Δοξιάδης έδωσε τις απαιτούμενες διευκρινίσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στην εταιρία, αλλά και ότι είχε αθωωθεί στα ποινικά δικαστήρια το 2013. Πλην όμως, επέλεξε να παραιτηθεί, επιλέγοντας την προστασία της ιδιωτικότητας του, αλλά και της κυβέρνησης, όπως εξήγησε και στην ίδια την ανάρτηση του.
Ίσως και εντός της μέρας θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του που μένει να φανεί, αν θα είναι εκ νέου τεχνοκράτης ή πολιτικό πρόσωπο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr