ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Με βαρύ οπλισμό οι ληστές - Ο «κοντός» και ο «ψηλός» -Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η υπόθεση

Αιτωλοακαρνανία: Με βαρύ οπλισμό οι ληστ...

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη ληστεία

Ο βαρύς οπλισμός που έφεραν οι δράστες, σε συνδυασμό με την απόλυτη ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της ληστείας και της διαφυγής τους, οδηγούν τις αρχές στο ενδεχόμενο η υπόθεση να έχει τρομοκρατική διάσταση.

Το "χτύπημα" στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας θυμίζει επιχειρησιακή τακτική ομάδων με εμπειρία και οργάνωση.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν και συνεργό. Οι ληστές ήταν οπλισμένοι με πιστόλι και υποπολυβόλα. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με περούκες και χειρουργικές μάσκες. Εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο πριν τις 10:30 χθες το πρωί.

Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες όσο περίμεναν να ξεκλειδώσει το χρηματοκιβώτιο. Όταν αυτό άνοιξε , άρπαξαν 200.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μηχανή που είχαν σταθμεύσει περίπου 30 μέτρα μακριά από την είσοδο της τράπεζας, με κατεύθυνση τον Αστακό.

 

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν χθες δύο μηχανές που ήταν κλεμμένες και προφανώς χρησιμοποιήθηκαν από τους ληστές για τη διαφυγή τους. Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται ληστεία στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή από το Μεσολόγγι έως τον Αστακό και κυρίως αγρότες για την καταβολή και επιδομάτων.

Πελάτης της τράπεζας, αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας, περιέγραψε σχετικά: «Πρώτα στην τράπεζα, μπήκε ο κοντός που φορούσε μαύρη καμπαρντίνα και τον ακολούθησε ο συνεργός του, που ήταν πιο ψηλός. Ο κοντός πέρασε μέσα από γκισέ, φώναξε "ληστεία" και μας ζήτησε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Ήταν το ίδιο πρόσωπο που κατέβηκε στο υπόγειο με την διευθύντρια και πήρε τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο».

Για τουλάχιστον δέκα λεπτά κράτησαν ακινητοποιημένους τους έξι πελάτες και επτά υπαλλήλους. Το χρηματοκιβώτιο ήταν ρυθμισμένο να ανοίξει σε οκτώ λεπτά και, όταν άνοιξε ο ληστής, έβαλε στο σακίδιο πλάτης περίπου 200.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Πλαστήρας, πρόεδρος της κοινότητας Κατοχής, τόνισε σχετικά: «Λογικά, ήταν σχεδιασμένο, γιατί πριν λίγες ημέρες μπήκαν και τα χρήματα για τους αγρότες, επιδοτήσεις και διάφορα άλλα και ήξεραν πως υπήρχαν λεφτά».

Στη συνέχεια, βγήκαν από την τράπεζα, ανέβηκαν στην κόκκινη μοτοσικλέτα και κινήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο. Έπειτα από δύο λεπτά έφτασε περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, καθώς κάποιος υπάλληλος είχε ενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, «είχαν ένα σακίδιο μαζί τους, ήταν πολύ άνετοι, δεν επιτάχυναν, έφυγαν σιγά-σιγά. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται η ΕΡΤ, έξω από το κατάστημα κρατούσε τσίλιες ένας συνεργός τους: «Ήταν κάποιος και έφερνε απ’ έξω από την τράπεζα βόλτες. Προσπαθούσε να απωθήσει τα άτομα, γιατί ήταν και κάποια άτομα που ήταν μάλλον πελάτες της τράπεζας».

Οι δύο μοτοσικλέτες, που είχαν αφαιρεθεί από τα Εξάρχεια και του Ζωγράφου, εντοπίστηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις, σε Πεντάλοφο και Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, όπου πιθανόν άλλαξαν οχήματα διαφυγής. «Έφυγαν προς την γέφυρα στην Περιμετρική που οδηγεί και πάει στον Αστακό» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις