Η πανακότα είναι ένα ιταλικό γλυκό που συνήθως φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος, αλλά μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και νηστίσιμο
Η πανακότα είναι ένα ιταλικό γλυκό που συνήθως φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος, αλλά μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και νηστίσιμο.
Ακολουθεί μια συνταγή για νηστίσιμη πανακότα με γάλα αμυγδάλου.
Υλικά
600 ml γάλα αμυγδάλου
4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική ή 30 σταγόνες εκχύλισμα στέβια
15 γρ. ζελατίνη φυτικής προέλευσης
1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γλυκό του κουταλιού ή μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε να μαλακώσει για 5-10 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια και το κλωναράκι βανίλιας (αν χρησιμοποιούμε) και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό γάλα αμυγδάλου.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Αν χρησιμοποιούμε εκχύλισμα βανίλιας, το προσθέτουμε.
- Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας (αν χρησιμοποιούμε).
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή μέχρι να σφίξει η πανακότα.
- Σερβίρουμε την πανακότα κρύα με γλυκό του κουταλιού ή μέλι (προαιρετικά).
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr