Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πυρά» δικηγόρων με απειλή για απεργίες

«Πυρά» δικηγόρων με απειλή για απεργίες

Χαρακτηρίζοντας ανειλικρινείς τις εξαγγελλόμενες κυβερνητικές προθέσεις για διάλογο

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται οι δικηγόροι με αφορμή την προσπάθεια να περάσει στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο η «απελευθέρωση» των δικηγορικών εταιρειών, με διαδικασίες που -όπως καταγγέλλουν- ξεφεύγουν από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

Καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις λογικές αιφνιδιασμών που αποβλέπουν στην εν κρυπτώ θέσπιση ρυθμίσεων για να αποφύγει την εκδήλωση εύλογων, νομικά τεκμηριωμένων αντιρρήσεων, η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια που στρέφεται κατά του δικηγορικού λειτουργήματος θα βρει τους δικηγόρους όλης της χώρας αντιμέτωπους καθολικά.

Τι προβλέπεται
Το ζήτημα των δικηγορικών εταιρειών με αναμόρφωση του ν.3919/11 (για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων) επρόκειτο να συμπεριληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέποντας τις «εταιρείες χταπόδια» που μπορούν να εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα, αλλά τελικά (ύστερα και από κάποιες αντιδράσεις) αποφασίστηκε να προωθηθεί σε αμέσως επόμενη φάση, πιθανότατα με το επερχόμενο «νομοσχέδιο - σκούπα».

Χαρακτηρίζοντας ανειλικρινείς τις εξαγγελλόμενες κυβερνητικές προθέσεις για διάλογο με τους φορείς, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων υπό τον πρόεδρό της Ιω. Αδαμόπουλο καταδικάζει την προσπάθεια των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης να τροποποιήσουν μέσα σε 8 μόλις μήνες το ν. 3919/11 ενεργώντας «κατ' εντολή της τρόικας, στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης με άκριτη υιοθέτηση προτάσεων ασύμβατων με τον νομικό μας πολιτισμό».

Η Ολομέλεια εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην προώθηση σχετικής ρύθμισης ως δήθεν κατεπείγουσας σε ΠΝΠ, υπογραμμίζοντας πως η πρωτοβουλία αυτή εγείρει μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των θεσμών.

Και τούτο διότι επιχειρήθηκε να ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα των δικηγορικών εταιρειών που ασφαλώς δεν αποτελεί περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ώστε να παραβλεφθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία και να επισπευσθεί με πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας επιστημονικού διαλόγου, που δείχνει έλλειψη σεβασμού έναντι κοινωνικών επαγγελματικών ομάδων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις