Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τσιμέντα Τιτάν: Ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν εργοστάσια στην Ελλάδα

Τσιμέντα Τιτάν: Ορατός ο κίνδυνος να κλε...

Χωρίς μέρισμα έπειτα από 58 χρόνια οι μέτοχοι

Καταστροφικό απεδείχθη για την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν το τέταρτο τρίμηνο του 2011, περίοδο κατά την οποία διογκώθηκε η κρίση στον κλάδο σχεδόν σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιά 42 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν 89% στα 11 εκατ. ευρώ, αλλά επειδή η μητρική εταιρεία εμφάνισε ζημιές η διοίκηση θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος. Διακόπτεται, ως εκ τούτου, μια παράδοση αδιάλειπτης διανομής μερίσματος που κράτησε 58 συναπτά έτη, από το 1953 μέχρι το 2010.

Η επιδείνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, στην καθήλωση της οικοδομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και στην επίδραση της τρέχουσας δύσκολης συγκυρίας στην αγορά της Αιγύπτου.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2011 διαμορφώθηκε στα 1,09 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 19% σε σύγκριση με το 2010. Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 23% στα 243 εκατ. ευρώ.

Στην πτώση της εγχώριας αγοράς - οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν μειωθεί 70% σε σχέση με το 2006 - προστέθηκε το 2011 και η αδυναμία πραγματοποίησης των προγραμματισμένων εξαγωγών προς χώρες της Βόρειας Αφρικής, λόγω των κοινωνικών αναταραχών που επικράτησαν στην περιοχή.

Η διοίκηση αναφέρει ότι αν δεν ενισχυθούν οι εξαγωγές υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά