Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέλαση με τα...ΜΑΤ και στην Πάτρα- Έτοιμη η εξέδρα - Το σχέδιο της αστυνομίας για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές

Παρέλαση με τα...ΜΑΤ και στην Πάτρα-  Έτ...

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας στα Καλάβρυτα - Ο άγνωστος Χ για την ώρα στην Πάτρα

Στήθηκε στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου η εξέδρα των επισήμων, ενόψει της αυριανής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην διαλυθεί η παρέλαση και να διεξαχθεί κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα, την 28η Οκτωβρίου, διαδηλωτές ζήτησαν να απομακρυνθούν από την εξέδρα οι επίσημοι και να καθίσουν απλοί πολίτες και σωματεία εργαζομένων, όπως και έγινε.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Μέτωπο Αντίστασης Καθηγητών στην Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας  σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι επίσημοι είναι ανεπιθύμητοι και προτείνει "τα παιδιά μας να κάνουν παρέλαση μπροστά στο λαό και όχι μπροστά στο υποταγμένο πολιτικό προσωπικό".

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 , ενώ νωρίτερα, στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα, ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για το πολιτικό στέλεχος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση  στην παρέλαση της Πάτρας.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αυριανή παρέλαση ενόψει της 25ης Μαρτίου και με στόχο να αποφευχθούν  επεισόδια παρόμοια με αυτά της 28ης Οκτωβρίου. Οι συσκέψεις της αστυνομίας με τους φορείς είναι συνεχείς, όπως και με τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, με στόχο κυρίως να μην θιγούν οι μαθητές που θα παρελάσουν, αλλά και να κρατηθούν σε απόσταση οι διαδηλωτές και να μην πλησιάσουν την εξέδρα.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν έχουν με τακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα για να ενισχυθεί η εκεί δύναμη.

Το σχέδιο της αστυνομίας περιλαμβάνει την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο χώρο γύρω απο την εξέδρα η οποία και θα είναι το πλέον φρουρούμενο σημείο, όπως και η Μητρόπολη, ενώ η προσοχή της αστυνομίας θα έχει στραφεί και στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου, όπου αναμένεται να κάνουν... έφοδο διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" κατά μήκος της διαδρομής όπου θα γίνει η παρέλαση από νωρίς το πρωί θα είναι ακροβολισμένες αστυνομικές δυνάμεις, που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, θέλοντας να δώσουν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν επεισόδια αντίστοιχα της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης αστυνομικοί θα κατέβουν στο κέντρο με εξοπλισμό κατά διαδηλώσεων, δηλαδή εφοδιασμένοι με δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον όποιου επιχειρήσει να διαλύσει την παρέλαση.


Εκτός από την εξέδρα των επισήμων μέλημα των αστυνομικών δυνάμεων είναι να μην επιδιωχθεί η είσοδος διαδηλωτών στην παρέλαση από άλλα σημεία της Αγίου Ανδρέου.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12.00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις