Κατηγορία : Σαλάτες Νο4
Δροσερή, απολαυστική και βέβαια νηστίσιμη!
Υλικά
500γρ ζυμαρικά βίδες
300γρ μικρές γαρίδες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
200γρ μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
10-12 ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
50γρ κουκουνάρια (ή φυστίκια ανάλατα)
Χυμό από ένα λεμόνι
½ φλυτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που έχουμε αλατίσει βράζουμε τις γαρίδες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε, χωρίς να πετάξουμε το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε.
Στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται, το βράζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε, τα καίμε με λίγο λάδι και τα αφήνουμε σε ένα μπόλ να παγώσουν.
Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε επίσης τη ντομάτα, τα μανιτάρια, τις ελιές και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.
Στο multi χτυπάμε το ελαιόλαδο με το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και σταδιακά προσθέτουμε και τα κουκουνάρια (ή φυστίκια), αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε το μπολ με τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του βασιλικού και ανακατεύουμε πάλι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr