Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο13
Ένα πολύ χορταστικό και εύγεστο ριζότο που δεν του λείπει τίποτα! Υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λαχανικά!
Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσο σε φέτες
400γρ κιμά (της αρεσκείας μας)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
½ λίτρο ζωμό κρέατος
Κύμινο, μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά ακόμα να ψηθεί το μείγμα στο ζουμί του και να το απορροφήσει εντελώς. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να απορροφηθεί το μισό και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Παρακολουθούμε το βρασμό και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr