Κατηγορία : Θαλασσινά Νο18
Τα καλαμαράκια είναι ένα πολύ γνωστό πιάτο το οποίο κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές.
Τα προτιμούμε κυρίως στις εξόδους μας ,τηγανητά ή ψητά, ως κύριο πιάτο ή ως μεζέ με το ούζο μας. Στο σπίτι μας σπάνια τα φτιάχνουμε ,ενώ θα μπορούσε να είναι ένα καθημερινό πιάτο.
Ας δούμε λοιπόν τα καλαμαράκια τηγανητά σε χυλό. Με προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί λάδι.
Υλικά
½ κιλό καλαμαράκια
3 αυγά ( χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
½ κιλό αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια καλά. Αν θέλουμε κρατάμε τα κεφάλια αφού αφαιρέσουμε τα μάτια και φύγει με το πλύσιμο το μελάνι.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για να φτιάξουμε το χυλό (ωστόσο τα καλαμαράκια θα στραγγίξουν ).
ΧΥΛΟΣ ( ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ)
Σε προηγούμενη συνταγή μας (τηγανιτά βερίκοκα) σας είχαμε δώσει συνταγή για χυλό. Τώρα θα δούμε μια άλλη ετοιμασία χυλού, όπως λέμε χυλός με μπύρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα , την αφήνουμε σε μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη μπύρα, αλατίζουμε , ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Βουτάμε στο χυλό τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό λάδι.
Τα καλαμαράκια μας είναι έτοιμα.
TIPS
Το λάδι πρέπει να είναι καυτό και να καλύπτει τα καλαμαράκια
Αν τα καλαμαράκια είναι μεγάλα τα κόβουμε σε φέτες
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr