Κατηγορία : Γλυκά Νο33
Ένα ωραίο, δροσερό και αρωματικό καλοκαιρινό γλυκό.
Η συνταγή είναι για 4 άτομα
Υλικά
1 ¼ Κούπα γάλα
½ κούπα δυόσμο ( μόνο τα φύλλα ) ψιλοκομμένο
¼ κούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και πριν αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε μέσα το δυόσμο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το δυόσμο να μουλιάσει μέσα στο γάλα για μια ώρα περίπου.
Σουρώνουμε καλά και ξαναρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ.
Ξαναβράζουμε το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και όταν βράσει ρίχνουμε το μείγμα κρέμας κορνφλάουρ μέσα .
Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα , ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 4 μπολ σερβιρίσματος , τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες .
Σερβίρουμε από το ψυγείο .
Διακοσμούμε με δυο φύλλα δυόσμου.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr