Κατηγορία : Γρήγορη κουζίνα Νο3
Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι. Ιδανικό για όταν δεχόμαστε απροετοίμαστοι επισκέψεις και θέλουμε να βγάλουμε μεζέ για το κρασάκι ή το ούζο που θα σερβίρουμε.
Υλικά
Ντοματίνια
Γαύρος ξυδάτος φιλέτα
Καπαρόμηλα
Φυλλαράκια δυόσμου
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματίνια και αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι ή μαχαιράκι το περιεχόμενό τους. Ρίχνουμε μέσα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παίρνουμε φιλέτα γαύρου ξυδάτου (έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση τον τρόπο παρασκευής του) όσα και τα ντοματίνια μας, τα τυλίγουμε και τοποθετούμε ένα μέσα σε κάθε ντοματίνι. Στο μικρό κενό που δημιουργεί ο τυλιγμένος γαύρος βάζουμε ένα – δύο καπαρόμηλα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Αλάτι μάλλον δεν θα χρειαστείτε γιατί ο γαύρος είναι αρκετά αλμυρός από μόνος του).
Tips : Αν έχουμε αδειάσει αρκετά ντοματίνια κι έτσι έχουμε ποσότητα από τη σάρκα τους μπορούμε να την αλέσουμε με λίγη φέτα στο multi και να φτιάξουμε ένα ωραίο άλειμμα για το ψωμί ή τα κριτσίνια μας.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr