Κατηγορία : Θαλασσινά Νο21
Μια αυθεντική μοναστηριακή συνταγή κατευθείαν από το Αγ. Όρος! Απολαύστε χωρίς ενοχές!
Υλικά
750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
Καλή απόλαυση!
Πηγή : agioreitikovima
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr