Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παραμονή Χριστουγέννων όπως τη δεκαετία του ’70 – Στο φουλ τζάκια και ξυλόσομπες – Νέφος πάνω από την πόλη

Πάτρα: Παραμονή Χριστουγέννων όπως τη δε...

Το λιγοστό πετρέλαιο οι πολυκατοικίες το φυλάσσουν για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Μπορεί απόψε να είναι παραμονή Χριστουγέννων του 2012, η κατάσταση όμως στο κέντρο της Πάτρας, θυμίζει Χριστούγεννα της δεκαετίας του ’70. Τζάκια και σόμπες δουλεύουν στο φουλ για να προσφέρουν τη λιγοστή ζεστασιά τους.

Η ατμόσφαιρα, στα Ψηλαλώνια, στην Τριών Ναυάρχων και γενικά στο κέντρο της πόλης, μυρίζει έντονα καμένο ξύλο και ο ουρανός έχει πάρει μια κοκκινωπή απόχρωση, αποτέλεσμα του «νέφους» που δημιουργείται από τις καύσεις του ξύλου.

Αιτία φυσικά, η οικονομική κρίση η οποία σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, έχει οδηγήσει τους πολίτες να στρέφονται την οικονομικότερη λύση του ξύλου.

Μάλιστα, το φαινόμενο του αιθαλομίχλης που καταγράφεται πάνω από τους ουρανούς των μεγάλων πόλεων, προβληματίζει τους επιστήμονες οι οποίοι ετοιμάζονται να το καταγράψουν και να το αναλύσουν, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κίνδυνοι.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του καθηγητή βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Γεωργίου στη σημερινή «Γνώμη», ο οποίος τονίζει πως αιθαλομίχλη έχει επιπτώσεις στο αναπνευστικό του ανθρώπου, ωστόσο συγκρινόμενη με άλλες πηγές ρύπανσης (πλοία, οχήματα, κτλ), είναι αμελητέα.

Να σημειωθεί ότι, οι Γενικές Συνελεύσεις των πολυκατοικιών έχουν αποφασίσει στην πλειονότητά τους, το λιγοστό πετρέλαιο που έχουν προμηθευτεί να το καταναλώσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις