Έχουν ήδη εξεταστεί διάφοροι χώροι ενώ η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες
Στη διαδικασία ανεύρεσης κατάλληλου χώρου που θα φιλοξενήσει τα δημοφιλή Μπουρμπούλια βρίσκεται ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης - Καρναβάλι Πάτρας του Δήμου, Χαράλαμπος Καρκούλιας και η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κουρμπανά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν ήδη εξεταστεί και συζητηθεί διάφοροι πιθανοί χώροι με τους υπεύθυνους του Πατρινού Καρναβαλιού να καταλήγουν το πιθανότερο στην αίθουσα Σεμέλη που βρίσκεται στον πρώτο όροφο νεοκλασικού κτιρίου στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου και σε κοντινή απόσταση με το Δημοτικό θέατρο Απόλλων όπου και φιλοξενούνταν για πάρα πολλά χρόνια τα Μπουρμπούλια.
Η τελική επιλογή και ανακοίνωση του χώρου αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες οπότε και θα γνωστοποιηθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Μπουρμπουλιών αλλά και ο ακριβής αριθμός τους, ο οποίος είναι γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο μειώνεται.
Για παράδειγμα πριν από τρία χρόνια είχαν γίνει μόλις 6 Μπουρμπούλια. Τα τελευταία χρόνια και αφότου σταμάτησε να παραχωρείται το Δημοτικό θέατρο Απόλλων (για σοβαρούς λόγους που είχαν να κάνουν με την στατικότητα και αντοχή του ιστορικού αυτού κτιρίου και την ασφάλεια των πολιτών) τα Μπουρμπούλια φιλοξενήθηκαν σε χώρους όπως το Μέγαρο Γαλανόπουλου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο, στο ξενοδοχείο Αστήρ και στην «Ακτή Δυμαίων» που πλέον όμως δεν λειτουργεί.
Έτσι κρίθηκε φέτος απαραίτητο να εξευρεθεί μία νέα αίθουσα όπου θα στηθεί ο δημοφιλής και αξεπέραστος αυτός χορός-αλληλένδετος με την Πατρινή αποκριά όπου το πρωτότυπο στοιχείο που εξιτάρει την φαντασία είναι ότι οι κυρίες είναι υποχρεωτικό για να μπουν στο Μπουρμπούλι, να φορούν μαύρο ντόμινο και μάσκα στο πρόσωπο ενώ οι άνδρες δεν είναι μεταμφιεσμένοι αλλά φορούν επίσημο ένδυμα!
Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού που ανάλογη δεν συναντάται στην Ελλάδα. Τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του, όπου η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη.
Ιστορικοί μελετητές, πάντως, του Πατρινού Καρναβαλιού προσδιορίζουν το χορό των Μπουρμπουλιών, λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», από τον Ερνέστο Τσίλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χρόνια του μεσοπολέμου ο θεατρώνης Ανδρέας Λοβέρδος βάφτισε το χορό αυτό με το όνομα «μπουρμπούλι» (μεζές από κρέας που βράζει) με την έννοια ότι δεν απαιτούσε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έντονη κριτική ότι τα Μπουρμπούλια έχουν αρχίσει να χάνουν το γόητρο τους και την αθρόα προσέλευση κόσμου άλλων ετών και πως είναι ανάγκη ο Δήμος να στηρίξει περαιτέρω και να αναβαθμίσει την παράδοση του ωραίου αυτού εθίμου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr