Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όταν λέμε 20 χρόνια κάθειρξη, εννοούμε... -Πόσα χρόνια θα μείνει ο Άκης στην φυλακή;

Όταν λέμε 20 χρόνια κάθειρξη, εννοούμε.....

Όλοις οι ποινές

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει την περίφημη φράση "Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια" αναφερόμενος στην μετατροπή της ποινής των συνταγματαρχών από θανατική σε δια βιου φυλάκιση. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για πολλές περιπτώσεις που ακόμα και αν κάποιος καταδικασθεί σε ισόβια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει όλη του την ζωή στην φυλακή.

Με αφορμή την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κάθειρξη 20 ετών που του επιβλήθηκε δεν σημαίνει ότι θα μείνει 20 χρόνια στην φυλακή. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με νομικούς αν μεταφραστεί δείχνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μείνει στην φυλακή τουλάχιστον 8 χρόνια. Σημειώνεται ότι ήδη ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκτίει ποινή 8 χρόνων κάθειρξης για παραβάσεις του πόθεν έσχες.

Τι θα συμβεί στην συνέχεια;


Σύμφωνα με την Καθημερινή, όταν θα γίνει συγχώνευση των ποινών, η συνολική ποινή θα είναι της τάξης των 24 ετών.

Αν ζητηθεί η αποφυλάκισή του με όρους, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή, 8 χρόνια.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι άνω των 70 ετών και ο νόμος προβλέπει άλλη μεταχείριση για ηλικιωμένους κρατούμενους.

Υπάρχει όμως και μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που έκρινε ότι «κατάδικος άνω των 70 ετών για κακούργημα, για να αποφυλακιστεί υπό όρο, πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό».

Τι θα γίνει με τον Ιωάννη Σμπώκο

Στην περίπτωση αυτή, όταν λέμε 16 χρόνια κάθειρξη, εννοούμε 5,5. Αυτό όσον αφορά την χθεσινή υπόθεση, διότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας στον πλευρό του Ακη Τσοχατζόπουλου, αντιμετωπίζει και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες, που επισύρουν ακόμα και ισόβια!

 

Οι ποινές των υπολοίπων

Η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, η σύζυγος του Ακη, Βασιλική Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα μείνουν στη φυλακή τέσσερα με πέντε χρόνια, εκτός και αν προκύψουν άλλοι λόγοι, όπως θέματα υγείας ή νέες ποινικές εμπλοκές και νέες καταδίκες.

 

Οι ποινές που επιβλήθηκαν χθες

 

Αστέριος Οικονομίδης 12 χρόνια
Εφροσύνη Λαμπροπούλου 13 χρόνια
Νίκος Ζήγρας 6 χρόνια
Γεώργιος Σαχπατζίδης 13 χρόνια
Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 χρόνια
Βίκυ Τσοχατζόπουλου 12 χρόνια
Ιωάννης Σμπώκος 16 χρόνια
Μαρία Ταλίρα Τσεκούρα 10 χρόνια
Νίκος Γεωργουλάκης 10 χρόνια
Παν. Σταμάτης 6 χρόνια
Οράτιος Μελάς: 10 χρόνια
Κωνσταντίνος Αντωνιαδης 10 χρόνια
Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου 6 χρόνια
Φώτης Αρβανίτης 6 χρόνια
Νικόλαος Καρατζας 6 χρόνια
Γεώργιος Κωνσταντάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις