Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Σεισμοί Σαντορίνη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

...FREE TIME

/

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Παύλοβα με ρόδι

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννι...

Το thebest.gr δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!

Το thebest.gr, σε συνεργασία με την Bacfresh που παράγει ρόδι , δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!

Η σημερινή συνταγή είναι για την κατασκευή παύλοβας με ρόδι!

Μόλις δοκιμάσετε την εύθραυστη μαρέγκα την ελαφριά κρέμα και τα φρέσκα ρόδια που συνθέτουν ένα ντελικάτο γλυκό που θέλετε να θαυμάζετε και όχι να τρώτε... θα χάσετε κάθε ιδέα για το πόσο καλά μπορείτε να νιώσετε από μια μικρή μπουκίτσα.

Τι χρειαζόμαστε

για τις μαρέγκες:
3 ασπράδια
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια 
200 ml κρέμα γάλακτος 
σπόρους από ρόδι

για το σιρόπι:
1/2 κούπα  χυμό ροδιού (περίπου 2-3 ρόδια, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό χυμό ροδιού εμπορίου)
1/4 κούπας ζάχαρη

Πώς το κάνουμε

1. για τις μαρέγκες

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σε αφρό.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε σφιχτή μαρέγκα.

Σε λαμαρίνα φούρνου τοποθετούμε αντιπολιτικό χαρτί με την βοήθεια ενός κουταλιού προσθέτουμε τη μαρέγκα δίνοντας της κυκλικό σχήμα των 10 εκ. περίπου η κάθε μια.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στον φούρνο.

2. για το σιρόπι

Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά να λιώσει η ζάχαρη.

Ανεβάζουμε θερμοκρασία και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα κρύο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

3. για τη σαντιγί

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί.

4. Συναρμολόγηση

Πάνω σε κάθε μαρέγκα τοποθετούμε την σαντιγί με την βοήθεια ενός κορνέ(αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι), πετάξτε πρόχειρα σπόρους ροδιού και περιχύστε με λίγο σιρόπι πριν το σερβίρισμα.

bon appetit!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

...Free Time