Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Βόλτα στο διάστημα για το Robonaut 2

Βόλτα στο διάστημα για το Robonaut 2

Μετά από μια σημαντική περίοδο αναμονής

Μετά από μια σημαντική περίοδο αναμονής το ανθρωποειδές ρομπότ, Robonaut 2,το οποίο βρίσκεται ήδη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), σύντομα θα αποκτήσει τα κάτω μέλη του, με τα οποία θα μπορέσει να «απολαύσει» τον πρώτο του περίπατο στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αποστολή τροφοδοσίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με την εκτόξευση ενός πυραύλου SpaceX. Στον εξοπλισμό που θα μεταφερθεί, θα περιλαμβάνεται και ένα σετ κάτω άκρων, προγραμματισμένα με το Robot Operating System (ROS) τα οποία θα συμπληρώσουν τον κορμό του ανθρωποειδούς Robonaut 2, που βρίσκεται ήδη εκεί.

Η συνένωση κορμού και κάτω άκρων του R2, θα το μετατρέψει στο πρώτο λειτουργικό ρομπότ με λειτουργικό σύστημα ROS, το οποίο θα βρεθεί σε αποστολή στο διάστημα. Οι επιστήμονες εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η συνένωση των μελών του R2 θα επιτρέψει την ανάληψη αποστολών που κρίνονται σαν ιδιαίτερα επικίνδυνες για το ανθρώπινο προσωπικό του ΔΔΣ.

 

NASA/JAMES BLAIR

Τα νέα πόδια του R2 έχουν σχεδιαστεί για χρήση εντός και εκτός διαστημικού σταθμού, ωστόσο, πριν την έναρξη εργασιών σε εξωτερικούς χώρους, θα απαιτηθεί αντίστοιχη τροποποίηση και του κορμού. Τα πόδια έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν την κίνηση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και είναι σε θέση να μεταφέρουν φορτία βάρους έως και εννέα κιλών.

 

NASA/JAMES BLAIR

Σε ότι αφορά το Robot Operating System, αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτής αρχιτεκτονικής, το οποίο αποτελεί τη βάση αρκετών ρομποτικών προγραμμάτων της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being