Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Γέμισαν τα "μανίκια"… τατουάζ – Η φιλοσοφία, η τέχνη, το κόστος και τι κάνουν όσοι το μετάνιωσαν - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Γέμισαν τα "μανίκια"… τ...

Ο τρόπος ζωής πίσω από τη μόδα

Μια απλή παρατηρητική ματιά στην παραλία το καλοκαίρι είναι αρκετή για να διαπιστώσει εύκολα κανείς ότι τα τατουάζ είναι πλέον μόδα στην Πάτρα, μια μόδα που αφορά κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας αλλά όχι μόνο. Πλέον το τατουάζ δεν απευθύνεται και δεν αφορά μόνο μια συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που έχουν εντρυφήσει στην φιλοσοφία που το συνοδεύει.

Πια είναι τόσο διαδομένο και «απενοχοποιημένο» που αποτελεί μέρος του κορμιού εκατοντάδων αγοριών και κοριτσιών που χτυπούν ένα τατουάζ απλά και μόνο γιατί θέλουν να φανούν «προχωρημένοι» ή «άνετοι» και ν’ αποσπάσουν έτσι το θαυμασμό του αντίθετου φύλου.

Φυσικά αυτή η έξαρση έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά που προσέρχονται σε ένα μαγαζί για να φτιάξουν στο σώμα τους ένα τατουάζ να μην είναι συνειδητοποιημένα και ως εκ τούτου συχνά, στην πορεία να το μετανιώνουν. Έτσι έχει αρχίσει στην Πάτρα μια παράλληλη δραστηριότητα η οποία έχει να κάνει είτε με την κάλυψη υπαρχόντων τατουάζ είτε και με την αφαίρεσή τους με laser.

Πέραν βέβαια της τάσης αυτής υπάρχουν και συμπολίτες που καταφεύγουν σ’ ένα τατουάζ προκειμένου να καλύψουν μαστεκτομές ή γενικά ουλές από κάθε είδους χειρουργεία ενώ εσχάτως εφαρμόζεται και τεχνική «πύκνωσης μαλλιών» σε όσους έχουν φαλάκρα.

 

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή το πρώτο φεστιβάλ tattoo που έγινε το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου στο Ρίο το thebest.gr συνομίλησε με ανθρώπους του χώρου και σας αποκαλύπτει μικρά και μεγαλύτερα μυστικά της τέχνης του τατουάζ, πόσο κοστίζουν αλλά και τι μπορείτε να κάνετε εάν αλλάξατε γνώμη για το τατουάζ που έχετε κάνει.

Όπως μας εξηγεί ο tattoo artist Γιώργος Αποστολόπουλος παλιότερα το τατουάζ ήταν παρεξηγημένο και πολλοί που ήθελαν να μυηθούν στην μαγεία του είχαν ενδοιασμούς, τώρα πια είναι πλήρως διαδεδομένο και ο κόσμος το έχει αγαπήσει και δε διστάζει. Ταυτόχρονα όμως έχει αυξηθεί το ποσοστό εκείνων που το αντιμετωπίζουν επιπόλαια και ακολουθώντας τη μόδα δεν ενδιαφέρονται για το τι θα κάνουν αρκεί να γεμίσουν.

Έτσι φθάνουμε στο σημείο αρκετοί να το μετανιώνουν και μετά να καταφεύγουν στο cover up ή στην αγωνιώδη προσπάθεια να τ’ αφαιρέσουν: «Εγώ πριν χτυπήσω ένα τατουάζ κάνω στους πελάτες ένα ψυχολογικό τεστ, για να δω τι περίπου θέλουν, τι περίπου είναι στη ζωή τους, τι τους αρέσει, προκειμένου να αποφύγουμε μελλοντικά τις καλύψεις. Πολλοί άνθρωποι θέλουν κάτι που δεν τους αρμόζει.

Εγώ θα τους το πω και ας βγω κακός και ας μην το κάνει σε μένα. Από το μαγαζί θέλω να βγαίνουν ωραία πράγματα, κάνουμε εξτρίμ πράγματα αλλά στο πλαίσιο να βγεις πιο ωραίος και όχι φρικιό. Δεν κάνω δάκτυλα ή ακραία σημεία που φαίνονται άμεσα και σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να έρθει ένας 18χρονος και να μου τα ζητήσει, ε δεν του τα κάνω. Πάνω από 35 χρονών και σε πλήρως συνειδητοποιημένα άτομα θα κάνω και στο πρόσωπο αλλά όχι θεματοποίηση», μας εξηγεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος, υπεύθυνος του CrossOver.

Όσο για το κόστος αυτό ξεκινά από 30 με 50 ευρώ για τα πιο μικρά και απλά τατουάζ και μπορεί να φθάσει αρκετά ψηλά ανάλογα με το μέγεθος, τη λεπτομέρεια, το στιλ και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν. Χοντρικά μια 5ωρη συνεδρία κοστίζει περίπου 150 ευρώ και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι για περίπλοκα τατουάζ που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος απαιτούνται 6-7 και περισσότερα 5ωρα.

 

 

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Όταν τώρα κάποιος αλλάξει γνώμη για το τατουάζ που έχει χτυπήσει στο σώμα του μπορεί να καταφύγει στην τεχνική του cover up δηλαδή της επικάλυψης του σχεδίου με ένα μεγαλύτερο. Εσχάτως εφαρμόζονται και τεχνικές αφαίρεσης του τατουάζ με laser.

O Μπάμπης Φλέσσας πρόσφατα άνοιξε το δικό του μαγαζί (ZANY) κι έχει προμηθευτεί ένα ειδικό μηχάνημα λέιζερ που υπόσχεται ότι μπορεί να αφαιρέσει τα περισσότερα τατουάζ. Το λέιζερ περνάει το δέρμα, ουσιαστικά το σπάει σε μικρά μόρια και το αποβάλλει ο οργανισμός σαν νεκρά κύτταρα.

Βέβαια όπως επισημαίνει:

«Τα παλιά μελάνια δεν φεύγουν εντελώς, τα σύγχρονα όμως φεύγουν σχεδόν τελείως. Υπάρχουν περιπτώσεις που το έχουμε πετύχει. Εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και το είδος του μελανιού», σημειώνει.

ΠΟΝΑΕΙ; Ένα από τα βασικά ερωτήματα όσων θέλουν να κάνουν ένα τατουάζ αλλά φοβούνται είναι το κατά πόσο πονάει. Η αλήθεια είναι ότι τα τατουάζ είναι δύσκολα στο μεσογειακό κλίμα το οποίο ζούμε στην Ελλάδα γιατί οι Έλληνες, κατά κανόνα, έχουμε λεπτό δέρμα λόγω της αυξομείωσης της θερμοκρασίας.

Αντιθέτως στα πιο βόρια κλίμα το πάνω στρώμα του δέρματος είναι πιο χοντρό κι έτσι η εφαρμογή είναι πιο ήπια και με λιγότερο πόνο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος χτυπήσει ένα τατουάζ θα «πλαντάξει» στον πόνο. Υπάρχουν δηλαδή σημεία που η αίσθηση είναι σαν μια ανεπαίσθητη γρατζουνιά και άλλα σημεία όπως ο λαιμός, η μασχάλη και ο καρπός όπου ο πόνος είναι συνήθως πιο έντονος.

«Και αυτό όμως ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έκανα τατουάζ σε μασχάλη και ο πελάτη δεν κατάλαβε σχεδόν τίποτα», μας λέει ο Μπάμπης Φλέσσας.

 

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

 

 

«Ο οργανισμός, όταν πρωτοκάνεις τατουάζ, σοκάρεται. Δεν ξέρει εάν το θέλει ή όχι και το πραγματεύεται, το ψάχνει. Εγώ μαθαίνω στους πελάτες μου να τους αρέσει και αυτό παίρνει ώρα. Σιγά-σιγά το νευρικό σύστημα βγάζει υπερβολική ενδορφίνη, που είναι το φυσικό αναισθητικό του οργανισμού, το δέρμα μουδιάζει και μετά δεν το νιώθεις», τονίζει από την πλευρά του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Όσο για τους λόγους που οδηγούν τους μυημένους να χτυπάνε αρκετά τατουάζ που τελικά φθάνουν να καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματός τους, αυτό φαίνεται να αποδίδεται σε έναν «ιδιότυπο εθισμό» που προκαλεί η απόλαυση που σου προσφέρει αυτή η μορφή τέχνης.

«Είναι σαν ένα σόπινγκ που η αποζημίωση όμως κρατάει πολύ περισσότερο. Την πρώτη φορά μπορεί να κρατάει κι ένα χρόνο αυτό που νιώθεις. Όσο περισσότερες εφαρμογές κάνεις έχει και αυτό ένα αντίκτυπο ότι δεν νιώθεις το ίδιο αποτέλεσμα και μετά γίνεται πιο τετριμμένο κι έτσι γεμίζει ο κόσμος, για να ξαναβρεί αυτή την αρχική ευχαρίστηση. Το τατουάζ θέλει να κάνεις 2-3 το χρόνο αν είναι μικρά ή ένα μεγάλο το χρόνο. Το τατουάζ είναι πορεία ζωή, όσο μεγαλώνεις και αποκτάς εμπειρίες και βιώματα μπορεί να κάνεις κι άλλα που προσδιορίζουν σημαντικά γεγονότα της ζωής σου», αναφέρει σχετική ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Όσο για το πώς ο ίδιος έγινε λάτρης των τατουάζ θυμάται: «Ασχολήθηκα το 1994, ζωγράφιζα από μικρός, έχω πάει στον φυσιολατρικό και έχω κάνει λαδομπογιά, ξηλομπογιά, μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω, είχα δει ότι είχε ξεκινήσει το τατουάζ το είχα δει σε περιοδικά, είχα πωρωθεί ήθελα πάρα πολύ να μάθω. Το τατουάζ σε καθηλώνει. Αν ζωγραφίζεις ένα πίνακα δεν είναι τόσο καθηλωτικό. Μπορεί να κάνεις ένα διάλλειμα, να πιείς ένα καφέ, το τατουάζ σε θέλει εκεί, αυτό είναι που με κέντρισε. Οι αισθήσεις είναι όλες στο «κόκκινο», δουλεύουν τα αντανακλαστικά στο μάξιμουμ γιατί δεν υπάρχει λάθος είναι μια κι έξω. Είναι κάπως σαν χειρουργική. Μετά είναι και η ανθρώπινη επαφή. Ο άνθρωπος που θα δουλέψεις αυτός θα σε εξιτάρει. Μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά, κάθε μέρα την κάνω, αλλά σίγουρα το πάθος θα στο περάσει ο άλλος. Αν έχει πάθος γι’ αυτό που θέλει να φτιάξει κάθε μια μέρα ρουτίνας θα είναι διαφορετική…».

 

 

 

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

Τατουάζ Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Και για τον Μπάμπη Φλέσσα το τατουάζ είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής του ασχολείται με το αντικείμενο τουλάχιστον 5 χρόνια και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην υγιεινή και την ασφάλεια όσων καταφεύγουν σε αυτόν για ένα τατουάζ.

Όσο για την προσωπική του εμπειρία; «Είναι κάτι που σου αρέσει, που θέλεις να το κάνεις, που σε εκφράζει, που θα το κουβαλάς πάνω σου για μια ζωή. Εγώ έχω στο σώμα μου πράγματα που αφορούν το γιο μου και την γυναίκα μου, είναι προσωπικά θέματα από τη ζωή μου. Υπάρχει μια φιλοσοφία στο τατουάζ για μένα δεν είναι να δείχνω το μανίκι για να εντυπωσιάσω», μας λέει. «Και φυσικά είναι τέχνη το τατουάζ. Πρέπει να ξέρεις να ζωγραφίζει, να έχεις αίσθηση του πώς θα φανεί στο δέρμα αυτό που φτιάχνεις. Υπάρχουν όμως και πολλά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να στα μάθει άλλος καλλιτέχνης. Εγώ είχαν την τάση να ζωγραφίζει και τα πάντρεψα», καταλήγει.

 

 

 

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Τατουάζ Μπάμπης Φλέσσας

Tattoos στην Πάτρα:

 

CROSSOVER TATOO STUDIO

Διεύθυνση:        Ρήγα Φεραίου και Τριών Ναυάρχων

 

AGGELOS-ΤΑΤΤΟΟ

Διεύθυνση:        Αλέξανδρου Υψηλάντου 220, Πάτρα 26222

 

DRAKE TATTOO AND PIERCING

Διεύθυνση:        Αλέξανδρου Υψηλάντου 167, Πάτρα 26225

 

LEONARDO TATTOO

Διεύθυνση:        Αγίας Τριάδος 56, Πάτρα 26224

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ-CROSSOVER TATOO SHOP

Διεύθυνση:        Τριών Ναυάρχων 36, Πάτρα 26222

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΙΡΙΣ

Διεύθυνση:        Λεωφόρος Γούναρη 193, Πάτρα 26331

 

ZANY tattoo & tattoo removal

Διεύθυνση: Κορίνθου 403 – 405 και Παπαφλέσσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight