Ξημερώματα σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό
Οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου έφτασαν τις 39 και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δρομολογήσει κινήσεις, αν και προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Σήμερα μάλιστα στις 11 ώρα Ελλάδας αναμένεται συνεδρίαση του Eurogroup. Οι πληροφορίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν θέλουν ανασχηματισμό πιθανότατα και εντός της ημέρας, ενώ άρχισε ήδη η φημολογία για επικείμενες εκλογές, με την 13η Σεπτεμβρίου να κυκλοφορεί ως πιθανή ημερομηνία, σύμφωνα με το protothema.gr
Την ίδαι ώρα φουντώνει η ονοματολογία για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Ποιoι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα; Τα ονόματα που «παίζουν» για τον ανασχηματισμό
Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ψηφοφορία συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή. Μαζί του ήταν οι: Νίκος Παππάς, Χρήστος Μαντάς, Κορωνάκης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Ξυδάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Βούτσης.
Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης που εξακολουθούν να στηρίζουν πλήρως 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 13 των ΑΝΕΛ.
Μια άμεση απάντηση είναι η αντικατάσταση των τεσσάρων υπουργών που είπαν “όχι” (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βλαβάνη και Ήσυχος), αλλά και η αντικατάσταση άλλων “μη πρόθυμων” υπουργών, σύμφωνα με το newsit.gr
Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας δρομολογεί τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς φάνηκε πως μέχρις ενός σημείου οι παρεμβάσεις του απέδωσαν και απέτρεψαν ευρύτερες διαρροές, δεδομένου ότι υπήρχαν εκτιμήσεις έως και για 50 πιθανές διαρροές κατά την ψηφοφορία.
Παραιτείται η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου;
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει tovima.gr, κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό αναμένεται ότι θα απομακρυνθούν τουλάχιστον πέντε υπουργοί που καταψήφισαν την συμφωνία ή έχουν ήδη παραιτηθεί (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ησυχος, Χουντής, Νάντια Βαλαβάνη), ενώ σε δεύτερη φάση όλα δείχνουν πως ο κ. Τσίπρας προανατολίζεται στην δρομολόγηση διαδικασιών για προσφυγή στις κάλπες αφότου ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δύσκολης συμφωνίας η οποία θα απαιτήσει ούτως ή άλλως και άλλες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπου τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χαρακτηρισμός των βουλευτών που καταψήφισαν ή τοποθετήθηκαν αρνητικά ως «αυτοχείρων» εκ μέρους του κ. Τσίπρα ερμηνεύθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη της πρόθεσής του να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, δεδομένου δε ότι έως και τον επόμενο Ιούνιο, μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Φαίνεται πάντως ότι σε πρώτη φάση, το ρήγμα αφορά όσους επέλεξαν να ψηφίσουν ανοιχτά «όχι» στην συμφωνία, δηλαδή τους 32 βουλευτές που κατά βάση είναι ενταγμένοι στην Αριστερή Πλατφόρμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψηφοφορία στη Βουλή: 39 διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ- Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ- Πέρασε με 229 ψήφους η συμφωνία
Γ. Σακελλαρίδης:"Προτεραιότητα η συμφωνία - Σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ"
Πώς ψήφισαν οι βουλευτές Αχαΐας: Τρία "Όχι" και πέντε "Ναι"
Τσακαλώτος: Αν δεν χτυπήσει η Αριστερά το παλιό σύστημα ο τόπος δεν έχει μέλλον
Μιχαλολιάκος: Όχι στο Μνημόνιο, όχι στην ξενοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ
Βίτσας: Η κυβέρνηση της αριστεράς είναι το νέο μονοπάτι στην ιστορία
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr