Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΛΜΕ Ηλείας: Μην παίζετε "βρώμικα παιχνίδια" στις πλάτες των μαθητών

ΕΛΜΕ Ηλείας: Μην παίζετε "βρώμικα π...

Ευρεία σύσκεψη για τα σκουπίδια με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ χθες στον Πύργο

Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών  που σχηματίζουν ολόκληρα βουνά σε όλα τα σημεία του δήμου Πύργου, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας. Σε αυτήν συμμετείχαν  ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι διευθυντές  των λυκείων του Πύργου που τελούν υπό κατάληψη εδώ και 9 ημέρες, με αίτημα την αποκομιδή, εκπρόσωποι των 15μελών συμβουλίων των μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων  και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που βασανίζει τους δημότες του Πύργου επί 2,5 χρόνια και τους εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο προσβολής από σοβαρές ασθένειες. Από όλες τις πλευρές διαπιστώθηκε η ολιγωρία των δημοτικών αρχών Πύργου, τα τελευταία χρόνια  και εκφράστηκε η απορία γιατί δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας την στιγμή που απειλείται τόσο σοβαρά και φανερά η δημόσια υγεία.

Σημαντικό μέρος  της συζήτησης αφιερώθηκε στις  συνδεδεμένες με το ζήτημα των σκουπιδιών, καταλήψεις των σχολείων. Τόσο τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ, όσο και οι άλλοι συμμετέχοντες, διευθυντές των λυκείων του Πύργου, εκπαιδευτικοί και γονείς, απηύθυναν έκκληση στους μαθητές να τερματίσουν τις καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι αυτές  αποβαίνουν εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή εις βάρος των ιδίων των καταληψιών. Οι διδακτικές ώρες που χάνονται θα πρέπει οπωσδήποτε να αναπληρωθούν  και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Μπορεί μάλιστα να  είναι καθοριστικό  με αρνητική διάσταση για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι εκπρόσωποι των μαθητών  δήλωσαν πως θα μεταφέρουν τα όσα τους είπαν  οι καθηγητές και οι γονείς, στις συνελεύσεις των σχολείων τους και θα απαντήσουν. Από πολλούς εκπαιδευτικούς διατυπώθηκε η άποψη πως δεν θα πρέπει να φορτωθούν αποκλειστικά οι μαθητές το βάρος της αντίδρασης  κατά της πολιτικής που οδήγησε στο να μετατραπεί  ο δήμος Πύργου σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Τελικά αποφασίστηκε να συνταχτεί ένα κείμενο που θα υπογράψουν όλοι οι συμμετέχοντες στην χθεσινή σύσκεψη, με το οποίο θα επισείεται ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία, θα ζητείται ο καταλογισμός ευθυνών από την αρμόδια εισαγγελική αρχή και θα απευθύνεται πρόσκληση προς όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς του δήμου Πύργου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους  με σκοπό την άρση του αδιεξόδου. Το κείμενο αυτό θα προωθηθεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα όργανα της πολιτείας.  Κατατέθηκε, τέλος, η πρόταση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με αίτημα  την απομάκρυνση των σκουπιδιών, εντός του Φεβρουαρίου.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις